Μπακλαβάς με φιστίκια αιγίνης και καρύδι

Μπακλαβάς… το λες και γεμίζει το στόμα σου με σιρόπι και αρώματα!!!

Ο μπακλαβάς είναι πολύ γνωστό γλυκό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην γειτονική Τουρκία. Πρώτη φορά το έφτιαξα πριν λίγες μέρες και είναι σίγουρο πως θα μπει για να καλά στην κουζίνα μου. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι λίγα και η διαδικασία εύκολη. Μπορεί να τον φτιάξει ακόμα και ένα μικρό παιδί.

                     Φωλίτσες μπακλαβά

Υλικά για τον μπακλαβά:

  • Μία συσκευασία φύλλο κρούστας
  • Ένα βούτυρο αγελαδινό (αν δεν έχετε γίνεται και με κανονικό)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • Ένα ξυλάκι κανέλα
  • Λίγο γαρίφαλο
  • Φλούδες από ένα λεμόνι και λίγες σταγόνες
  • Φιστίκια Αιγίνης (εγώ έβαλα για 2 ευρό επειδή τα πήρα χύμα)
  • Καρυδόψυχα (πήρα για 3 ευρό)

Διαδικασία για τον μπακλαβά:

Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να έχει το χρόνο να κρυώσει,

Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το λεμόνι και το γαρίφαλο και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Στη συνέχεια όπως είναι το φύλλο κρούστας ρολό, το κόβουμε σε μικρά ρολάκια πάχους 2 εκ. περίπου και τα ανοίγουμε με τα χέρια (θέλουμε να έχουμε λωρίδες).

Παίρνουμε ένα τσέρκι ορθογώνιο ή ταψάκι και βάζουμε μια στρώση από τις λωρίδες ανακατεμένες, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε φιστίκια και καρυδόψυχα μαζί με λίγο γαρίφαλο.

Διαβάστε επίσης  Τα κρασιά του Πάσχα

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κρούστας από πάνω και λιωμένο βούτυρο, ψήνουμε τον μπακλαβά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Τέλος αφου ψηθεί ο μπακλαβάς πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φυστίκια και καρδόψυχα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι!!!!

Advertising

Ο μπακλαβάς είναι έτοιμος, καλύτερα όμως να τον αφήσετε να κρυώσει για να τραβήξει καλά το σιρόπι.

Ένα θα σας πω και θα το διαπιστώσετε και εσείς μόλις φτιάξετε τον λαχταριστό μπακλαβά… το σπίτι θα μοσχομυρίσει σαν να είσαι σε ζαχαροπλαστείο με σιροπιαστά !!!

Από τις ωραίες μυρωδιές ίσως να μην γλιτώσετε τους γείτονες γιατί θα τους ξυπνήσετε αναμνήσεις… όπως λέω πάντα η κανέλα και το γαρίφαλο θυμίζουν «σπίτι» γιατί μπαίνουν σε μαμαδίστικα  φαγητά, γλυκά, τσουρέκια, κουλουράκια κ.α. !!!

Είναι από τις πιο γνώριμες μυρωδιές και γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό.

Advertising

                                            Μπακλαβάς

Ένα μικρό tip που θα μοιραστώ μαζί σας, μπορείτε στο σιρόπι να βάλετε ένα φακελάκι τσάι με μυρωδικά από κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, χαμομήλι, βανίλια και εσπεριδοειδή, δίνει πραγματικά τόσο μοναδική γεύση που όλοι θα ρωτάνε το μυστικό σας αλλά εσείς μόνο θα ξέρετε!!!!

*Φυσικά αν κάνετε το σιρόπι με φακελάκι από τσάι δεν θα προσθέσετε έξτρα κανέλα και γαρύφαλλο εκτός και αν το θέλετε τόσο έντονο!

Διαβάστε επίσης  Mac ‘n’ cheese αλά ελληνικά

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Να αγαπάς τον εαυτό σου λίγο πιο πολύ μέρα με τη μέρα...

Να αγαπάς τον εαυτό σου λίγο πιο πολύ μέρα με τη μέρα…

Να αγαπάς τον εαυτό σου λίγο πιο πολύ μέρα με

5 διάσημα βιβλία που έχουν λογοκριθεί

Η λογοτεχνία είχε πάντα τη δύναμη να αμφισβητεί, να εμπνέει