Μπιφτέκια κοτόπουλο και σαλάτα πλιγούρι

Μπιφτέκια κοτόπουλο
Πηγή: oursavorylife.com

Μπιφτέκια κοτόπουλο και δροσερή σαλάτα με πλιγούρι. Έχοντας μπει για τα καλά στην άνοιξη, και αφού έχουμε διανύσει κάποιες μέρες από το Πάσχα, τι καλύτερο από ένα ελαφρύ, γρήγορο φαγητό που είναι πλούσιο τόσο σε γεύση, όσο και σε αρώματα.

Ένα πιάτο που συνδυάζει την πρωτεΐνη του κοτόπουλου μαζί με τις πρωτεΐνες από το πλιγούρι, που ως επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μιλάμε για έναν συνδυασμό που έχει να προσφέρει τα μέγιστα στην διατροφή μας και μπορούμε να τον απολαύσουμε χωρίς τύψεις.

Συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Θυμάρι
  • 1 αυγό
  • 100 γραμμάρια ψωμί του τοστ

Εκτέλεση

Advertising

Advertisements
Ad 14

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο, βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε. Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα και καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα multi μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένα λαχανικά, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με ψίχουλα. Προσοχή όμως να μην χτυπήσουμε υπερβολικά και γίνει μια μάζα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας. Πλάθουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Πλιγούρι
Πηγή: www.olivemagazine.gr

Συνταγή για την σαλάτα πλιγούρι

Υλικά

  • 300 ml νερό
  • 150 γραμμάρια πλιγούρι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • Μισό κρεμμύδι ξερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δίνουμε μια βράση. Μόλις βράσει το νερό, αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα το πλιγούρι, καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη και περιμένουμε μέχρι το πλιγούρι μας να απορροφήσει όλο το νερό και να φουσκώσει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το πλιγούρι. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Advertising

Σερβίρουμε το πλιγούρι μαζί με τα μπιφτέκια κοτόπουλο και απολαμβάνουμε.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…