Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

πρωινά για ενέργεια

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι ανάγκες για υγιεινό τρόπο ζωής, έχουν απαιτήσει υπόσχεση για ένα γεμάτο, πλούσιο σε ενέργεια πρωινό. Άλλωστε είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας εφοδιάζει με την απαιτούμενη ενέργεια, συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα διατροφής και στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Με σωστούς συνδυασμούς πρώτων υλών όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα δημιουργούμε εύκολες και γρήγορες συνταγές.

  • Energy Balls με φυστικοβούτυρο: Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων.

90 γραμμάρια βρώμη

Advertising

Advertisements
Ad 14

125 γραμμάρια φυστικοβούτυρο (ή φουντουκοβούτυρο)

50 γραμμάρια μέλι

σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Μέσα σε λίγα λεπτά το πιο εύκολο πρωινό για ενέργεια. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη με το φυστικοβούτυρο (ή φουντουκοβούτυρο), το μέλι και τις σταγόνες σοκολάτας, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα. Βάζουμε τα μπαλάκια στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξουν.

Advertising

  • Αβοκάντο τοστ με αυγό: τοστ αβοκάντο με ένα αυγό είναι ένα σχεδόν τέλειο πρωινό.

Για το σωστό αβοκάντο τoστ : προτιμάμε το πολύσπορο ή το ψωμί ολικής αλέσεως για επιπλέον φυτικές ίνες και χρησιμοποιούμε ένα ώριμο αβοκάντο.

¼ αβοκάντο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Advertising

σκόνη σκόρδου

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανισμένο

1 αυγό, τηγανητό (ή οποιαδήποτε μορφή αυγού)

Αφαιρούμε τη φλούδα από το αβοκάντο και προσθέτουμε τη σάρκα σε ένα μπολ μαζί με το πιπέρι, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε απαλά τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ζεστή, φρυγανισμένη φέτα ψωμιού. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό στη μορφή που έχουμε επιλέξει και απολαμβάνουμε ένα πρωινό εμπλουτισμένο με ότι χρειαζόμαστε για μια απαιτητική μέρα στη δουλειά.

Advertising

  • Κέικ Black Forest: από την πλούσια σοκολατένια βρώμη μέχρι τη γλυκιά, σκούρα βάση γιαουρτιού με κεράσι, προκύπτει ένα επιδόρπιο για πρωινό με τον πιο υγιεινό τρόπο.

2⅓ φλιτζάνια βρώμη

1⅔ φλιτζάνια σοκολατούχο γάλα με μειωμένα λιπαρά

2 συσκευασίες (κεσεδάκια) γιαούρτι χωρίς λιπαρά στραγγιστό με κεράσι

1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia

Advertising

1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι φρέσκα σκούρα γλυκά κεράσια με κοτσάνι, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένα ή κατεψυγμένα κεράσια χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένα

Advertising

2 κουταλιές της σούπας λιωμένη γλυκόπικρη σοκολάτα (60% κακάο)

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, το γάλα, το γιαούρτι, τους σπόρους chia, το κακάο, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Μοιράζουμε το μισό μείγμα βρώμης σε 4 βαζάκια. Καλύπτουμε το καθένα με μια στρώση κεράσια. Γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα βρώμης. Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σαν επικάλυψη. Αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ και έως 4 ημέρες.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Λαμίας , σπούδασα γεωπονία στη Θεσσαλονίκη, την πλέον αγαπημένη μου πόλη και έχω αποκτήσει τίτλους στον τομέα του κρασιού από το WSPC (Wine & Spirits Professional Center). Αγαπώ το κρασί, το χορό και το φαγητό . Μαγειρεύω για φίλους και αγαπώ τις παραδοσιακές γεύσεις .

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…

Γαστρονομία

Τάσεις στα ποτά του φετινού καλοκαιριού

Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί ζωτικό μέρος της εστίασης. Όπως κάθε άλλος κλάδος, εξελίσσεται…