Οχτώ εύκολοι Τσιπουρομεζέδες γρήγοροι και οικονομικοί.

Τσιπουρομεζέδες,  Πηγή:olive magazine

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας όχι ένα ούτε δύο αλλά οχτώ εύκολους τσιπουρομεζέδες, γρήγορους και οικονομικούς για να απολαύσετε το τσιπουράκι σας παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα,

Αν κάτι έμαθα από το σπίτι μου είναι να απολαμβάνω το καλό τσίπουρο παρέα με εύκολα και γρήγορα μεζεδάκια. Εντάξει έμαθα και άλλα πράγματα αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό. Το τσίπουρο και το ούζο θέλουν πέρα από καλή παρέα και καλό τσιπουρομεζέ, δεν χρειάζονται πολυτέλειες, ούτε εκατό υλικά για να το καταφέρεις, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να σκεφτείς απλά! Ένα μεζεδάκι μπορεί να είναι από μια ντομάτα και ένα αγγουράκι μέχρι ψάρι και μπριζόλα.

Θυμάμαι τον πατέρα μου και τον παππού μου να κάθονται τα μεσημέρια και να απολαμβάνουν το μεζεδάκι τους συζητώντας τα ευτράπελα της ημέρας, ο παππούς προτιμούσε το ψαράκι, ο μπαμπάς προτιμάει την ντομάτα και το κρέας! Και στο δικό μου σπίτι πλέον το έχουμε καθιερώσει συνήθως τις Κυριακές μέχρι να γίνει τι κυρίως πιάτο να απολαμβάνουμε ένα ποτηράκι με τον σύζυγο, πολλές φορές δεν θα πω ψέματα χορταίνουμε με τα μεζεδάκια και την πολυλογία μας και το κυρίως μένει για την δευτέρα ή το βράδυ!

 

Παίρνω μανιτάρια πλευρώτους τα οποία τα περνάω από αλεύρι το οποίο είχε μέσα : αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα σκόνη και σκόρδο σκόνη. Τα τηγανίζω σε καυτό λάδι και στο τέλος ρίχνω από πάνω μπόλικο λεμόνι.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Δεν θέλουν κάτι ιδιαίτερο για να μαγειρευτούν, σε ένα τηγάνι απλά με ελαιόλαδο τα τηγανίζω μαζί με διαφορά αρωματικά όπως δεντρολίβανο, Θυμάρι, δυόσμο και λεμόνι.

Στη χύτρα, βάζω τα φασόλια με κρεμμύδι καρότο και τριμμένη ντομάτα η κον κασέ !!! Προσθέτω λίγο νερό ίσα να τα καλύψει και κλείνω την χύτρα, όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω για μισή ώρα !!!

Advertising

Αλάτι πιπέρι λαδάκι λίγο σκόρδο, στο τέλος τα βάζω στον φούρνο ή στην φριτέζα μέχρι να “σκάσουν” και σερβίρω με γλυκόξινη σάλτσα.

Tip.: Μούλιασε για μια νύχτα μεγάλη ποσότητα και μετά βάλε στην κατάψυξη, με αυτό τον τρόπο όταν θελήσεις να φας φασόλια θα είσαι ένα βήμα μπροστά και δεν θα χρειαστεί να ξανά μουλιάσεις!!!

Θα χρειαστούμε: Γαύρο, Αλάτι χοντρό, εγώ χρησιμοποίησα με βότανα Κρήτης @naturesgold_crete , Ξύδι Πιπέρι, Ξύδι, σκόρδο σκόνη , Σκορδολαδο

Advertising

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και φιλεταρουμε τον γαύρο,
Τον στεγνώνουμε ταμποναριστα με χαρτί,
Ξεκινάμε και στρώνουμε σε ένα τάπερ μια στρώση γαύρο (η πέτσα προς τα κάτω) χοντρό αλάτι, σκόρδο και ξύδι, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος, τελος πρέπει να είναι σκεπασμένος με το ξύδι μέχρι πάνω,

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να “ψηθεί”

Advertising

  • Λαχανοκεφτέδες φούρνου

θα χρειαστείτε τριμμένο κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, πατάτα και γραβιέρα, προσθέτουμε ένα αυγό λίγο αλεύρι ελάχιστο λάδι,  αλάτι, πιπέρι και είναι έτοιμο! Όχι δεν στραγγίζουμε καθόλου τα κολοκυθάκια!!! Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για δέκα λεπτά περίπου πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα !!!!

Θα χρειαστούμε:

•250 γρ. κίτρινη φάβα
•1 καρότο
•1 κρεμμύδι
•πράσο
•αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και λεμόνι

Διαδικασία:

Advertising

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με νερό να την καλύπτεις πέντε πόντους πάνω από αυτήν) όταν αφρίσει αφαιρούμε τον αφρό και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μισό κρεμμύδι και το καρότο, συνεχίζουμε τον βρασμό σε χαμηλή φωτιά, αν δούμε ότι πίνει το νερό προσθέτουμε κ άλλο!
Αφού βράσουν τα υλικά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε με το υπόλοιπο κρεμμύδι και λίγο πράσο, λίγο ελαιόλαδο λεμόνι και φρέσκο πιπέρι !

Ακόμα ένας τσιπουρομεζές που γίνεται γρήγορα και εύκολα αν έχεις χύτρα. Στη χύτρα τοποθετώ το χταπόδι με μισό ποτήρι νερό, προσθέτω μια δάφνη και βράζω για 35 λεπτά , ο χρόνος βρασμού μετράει από την ώρα που θα χαμηλώσουμε τη χύτρα!

Advertising

Όταν είναι έτοιμο το αφαιρώ από την χύτρα και το προσθέτω σε Γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο και ξίδι, έτσι έχω συνέχεια έτοιμο μεζεδάκι 🙂

Θα χρειαστούμε φρυγανισμένο ψωμί από χαρουπαλευρο (ή απλό ψωμί), και μυζήθρα, από εκεί και πέρα για τα ντοματίνια έχουμε κ λέμε:

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ρίγανη, Θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μέλι και σουσαμέλαιο ή βαλσαμικο. τα αφήνουμε δέκα λεπτά η και περισσότερο και βάζουμε πάνω από τη μυζήθρα μαζί με το ζουμί!!!

Advertising

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κοινωνική τάξη των Κοζάκων

Η κοινωνική τάξη των Κοζάκων

Η κοινωνική τάξη των Κοζάκων ήταν ένας νομαδικός πληθυσμός που

Σοκαριστική Αλήθεια για τη Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (ΣΔΔ): Όταν η Εικόνα του Σώματος Γίνεται Εμμονή

Τι είναι η Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (ΣΔΔ); https://i.pinimg.com/1200x/59/0c/08/590c0844b6d7d7f87df67e84d71001d7.jpg Η Σωματοδυσμορφική Διαταραχή