Ζύμη για πίτσα: η πιο εύκολη εκδοχή

εύκολη ζύμη για πίτσα
Ζύμη για πίτσα: η πιο εύκολη εκδοχή Πηγή: pinterest

Για τις βραδιές στο σπίτι με παρέα, για τις μέρες που το Netflix κερδίζει με ευκολία το ποτό με φίλους και για τις μέρες που οι οικογένεια απολαμβάνει στιγμές στο σπίτι, η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή για ζύμη πίτσας θα σας δώσει τη λύση. Χωρίς μεγάλους χρόνους αναμονής και χωρίς πολλά υλικά είναι η ιδανική επιλογή για μια πεντανόστιμη φρεσκοψημένη βάση.

Κάθε νόστιμη πίτσα ξεκινά από τη ζύμη. Σε άλλους αρέσει λεπτή και τραγανή, ενώ άλλοι προτιμούν μια παχιά και αφράτη ζύμη. Αυτή η εύκολη ζύμη για πίτσα τα έχει όλα: μαλακή και μαστιχωτή με υπέροχη τραγανή γεύση. Η παγωμένη ζύμη πίτσας είναι σίγουρα βολική, αλλά η ζύμη από το μηδέν έχει τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου που προέρχεται μόνο από φρέσκια ζύμη. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη και για κριτσίνια τυριού!

Ζύμη για πίτσα σε μόλις λίγα λεπτά

Υλικά για 2 πίτσες:

400 γραμμάρια απλό αλεύρι, καθώς και επιπλέον για το ζύμωμα

Advertising

Advertisements
Ad 14

1 φακελάκι ξηρή μαγιά γρήγορης δράσης

1 κουταλάκι ψιλό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

ελαιόλαδο

Advertising

νερό

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι, για να δώσε έξτρα τραγανή γεύση στη ζύμη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο ζεστή θερμοκρασία (περίπου 240°C), πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τη ζύμη. Βάλτε 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν πολύ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά προσθέτουμε περίπου 225 ml νερό για να γίνει μια ζύμη. Απλώστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το να ξεκουραστεί κάτω από το αναποδογυρισμένο μπολ ενώ ετοιμάζετε τις επικαλύψεις της πίτσας σας. Αφού ετοιμάσετε τα υλικά της επιλογής σας, χωρίστε τη ζύμη για πίτσα στα δυο. Ανοίξτε μια μπάλα τη φορά με τον πλάστη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, με διάμετρο περίπου 25 εκ. Πασπαλίστε ένα μεγάλο τετράγωνο χαρτί ψησίματος με το καλαμποκάλευρο (ή το σιμιγδάλι) και στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη πάνω στο χαρτί. Τεντώστε και πιέστε τη ζύμη της πίτσας με τα δάχτυλά σας μέχρι να έχει διάμετρο περίπου 30 εκ., ανοίγοντας μια πιο παχιά κρούστα γύρω από τις άκρες. Η μέση της ζύμης πρέπει να είναι πιο λεπτή και η άκρη της ζύμης το διπλάσιο πιο παχιά. Αλείψτε τις πίτσες με τη σάλτσα και προσθέστε τα υλικά ( όσο περισσότερα υλικά τόσο λιγότερο τραγανή θα είναι η πίτσα). Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάση.

Advertising

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Λαμίας , σπούδασα γεωπονία στη Θεσσαλονίκη, την πλέον αγαπημένη μου πόλη και έχω αποκτήσει τίτλους στον τομέα του κρασιού από το WSPC (Wine & Spirits Professional Center). Αγαπώ το κρασί, το χορό και το φαγητό . Μαγειρεύω για φίλους και αγαπώ τις παραδοσιακές γεύσεις .

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…