Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Είδαμε την παράσταση «Αναμονή στο Τίποτα Κεφάλαιο 1» στο θέατρο «Λύχνος»

αναμονή
Βασίλης Βουτετάκης

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Αναμονή στο Τίποτα Κεφάλαιο 1» η οποία είναι εμπνευσμένη από το έργο του Αντώνη Καραστεργίου «Αναμονή στο τίποτα».

Το έργο εκτυλίσσεται σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό. Η πλοκή ξεδιπλώνεται μέσα από τον διάλογο δύο αντρών, οι οποίοι εκ πρώτης όψεως περιμένουν το τρένο. Καθώς όμως εξελίσσεται η υπόθεση, ο δεύτερος άντρας, ο οποίος βρίσκεται σε μία κατάσταση άρνησης και εκνευρισμού, αναθεωρεί βασικές αρχές και απόψεις του πάνω σε θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα. Τελικά τι είναι η ζωή, ο θάνατος; Τι αξία έχουν η οικογένεια και η εργασία, το χρήμα και η εξουσία; Μέσα από ένα διάλογο με πολλαπλές επαναλήψεις, ο πρώτος άντρας καταφέρνει να φέρει τον συνομιλητή του αντιμέτωπο με μία τρομακτική αλήθεια.

Στην πραγματικότητα η παράσταση  προβάλλεται  στο σύνολό  της  μέσα από ένα μεταφυσικό πρίσμα που δημιουργείται σταδιακά κατά την διάρκεια της με έντεχνο και ευφυές τρόπο. Αντίστοιχα, η εισαγωγή προετοιμάζει τον θεατή για ένα μυστικιστικό ταξίδι που παρέα με τους ήχους, την μουσική και τα ωραία σκηνικά τον μεταφέρουν σε  ένα σιδηροδρομικό σταθμό μια άλλης διάστασης.

Οι δύο άντρες μεταξύ τους ξεκινούν ένα διάλογο, που εντείνεται σταδιακά καταλήγοντας σε σωρεία υπαρξιακών αποκαλύψεων και συνειδητοποιήσεων. Ο Βασίλης Βουτετάκης νέο αφιχθείς στο σιδηροδρομικό σταθμό και ο Παναγιώτης Γερακάρης που τον υποδέχεται, συνδράμουν καθοριστικά στο εύρος  των προσωπικών αποκαλύψεων με τη διττή επί σκηνής επικοινωνίας τους. Άμεσοι και άψογα συγχρονισμένοι μεταφέρουν την μεταφυσική χροιά της παράστασης στον θεατή  προετοιμάζοντας τον  σιγά σιγά για τον αποτέλεσμα.

Δυο νέα παιδιά ταλαντούχα ξετυλίγουν τον υποκριτικό ταλέντο τους προσφέροντας μια άρτια μεταφυσική παράσταση την οποία προτείνουμε να μην την χάσετε.

αναμονη
Παναγιώτης Γερακάρης

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βουτετάκης

Διασκεύη-Απόδοση: Βασίλης Βουτετάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: mirakuru

Επιμέλεια κίνησης: mirakuru

Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Τυμπανίδου

Φωτογραφίες: Εύα Τυμπανίδου

Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Καρδάση

Οργάνωση παραγωγής: mirakuru

Επικοινωνία: Λευτέρης ΣουχαΪμπ

Καλλιτεχνική σύλληψη video/φωτογραφίας: Παναγιώτης Γερακάρης

Video: Γιώργος Καλλίγερος

Αφίσα: ΕΛΟ

Ερμηνεύουν: Βασίλης Βουτετάκης, Παναγιώτης Γερακάρης

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ – ( Χαλκιδικής 83,Αθήνα, πλησίον ΜΕΤΡΟ Κεραμεικού)

τηλ: 2110121686

Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη στις 21.00 

(Από Πέμπτη 17 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00)

Τιμές εισιτηρίων: 12 €  /  10 € (φοιτητικό, ανέργων, παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: http://www.viva.gr

Οι φωτογραφίες μας δόθηκαν με το δελτίο τύπου.

Περισσότερα από τη στήλη: Θέατρο

Θέατρο

Μένανδρος – Μολιέρος – Παπαδοπούλου

Εισαγωγή Ο Μένανδρος, ο Μολιέρος και η Δήμητρα Παπαδοπούλου ανήκουν σε διαφορετικές εποχές. Ωστόσο, τους…

Θέατρο

«Νησί των σκλάβων»: Ο Μαριβώ έρχεται στο σήμερα

Αν αναζητείς καινούργιες θεατρικές παραστάσεις, με φρέσκους ανθρώπους και πρωτότυπη ματιά, σου έχω την ιδανική…

Θέατρο

«Ορέστεια» του Τερζόπουλου: Σύγχρονη πολιτική διαμαρτυρία

Η «Ορέστεια» του Τερζόπουλου ως πνευματική και πολιτική εμπειρία Παρακολουθήσαμε την «Ορέστεια» του Τερζόπουλου στο…

Θέατρο

Τα διακείμενα κλασικών έργων: Ανασύνθεση

Τα διακείμενα κλασικών έργων Όλοι έχουμε ακουστά κάποια από τα κλασικά θεατρικά αριστουργήματα και τα…

Θέατρο

Αγαμέμνων στο Επίκεντρο: Ο κύκλος του αίματος

Ο Αγαμέμνων στο Επίκεντρο της Πάτρας. Είδαμε την παράσταση της Ραφίκας Σαουίς πάνω σε μία πρωτοπόρα…

Θέατρο

Το κοινωνικό θέατρο: χαρακτηριστικά, εκπρόσωποι και η πρωτοποριακή φιλοσοφία του

Πηγή εικόνας: athinorama.gr Το κοινωνικό θέατρο, ως όρος αρχίζει να χρησιμοποιείται κατά τον 20ο αιώνα.…

Θέατρο

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών στο Αριστοτέλειον

“Carpe Diem παιδιά.  Αδράξτε τη μέρα!” Αυτά είναι τα λόγια του καθηγητή Κήτινγκ, που μας…