Αφράτη ομελέτα φούρνου με φέτα και λαχανικά

 

Αφράτη ομελέτα φούρνου
Πηγή: www.newsbeast.gr

Η ομελέτα είναι για όλους μας μια εύκολη λύση για τις μέρες που δεν έχουμε αρκετό χρόνο ή διάθεση να μαγειρέψουμε. Οι περισσότεροι, ακόμη και όσοι δεν τρώνε τα αβγά, την αγαπάμε από παιδιά και την ετοιμάζουμε με κάθε ευκαιρία. Τι γίνεται, όμως, αν αποφεύγουμε τα τηγανιτά ή το τηγάνισμα γενικώς, αλλά θέλουμε να φτιάξουμε κάτι χωρίς πολύ κόπο και χρόνο; Σε αυτήν την περίπτωση, φτιάχνουμε την πιο εύκολη, γρήγορη και αφράτη ομελέτα φούρνου και έχουμε έτοιμο φαγητό στο πι και φι.

Υλικά για την ομελέτα φούρνου: 

  • 6 αβγά 
  • 200 γρ. φέτα
  • 2-3 πατάτες 
  • 2-3 πράσινες πιπεριές (ή ό,τι χρώμα προτιμάμε)
  • 1-2 κολοκύθια
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ 
  • 3 κ.σ. γάλα 
  • 20 ml ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Ρίγανη 

 

Εκτέλεση: 

Για την αφράτη ομελέτα φούρνου ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο μας στους 180°C. Προχωράμε πλένοντας καλά τα λαχανικά μας, εκτός από τα μανιτάρια, τα οποία σκουπίζουμε απλώς με μια πετσέτα. Διαφορετικά θα ρουφήξουν νερό και θα αλλοιωθεί η υφή τους. Στη συνέχεια, κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις πιπεριές σε όποιο σχήμα προτιμάμε. Έπειτα, βάζουμε τα 10 ml του ελαιόλαδου σε ένα ταψί με διάμετρο 27-28 εκ. και προσθέτουμε και τις πατάτες και τις πιπεριές μαζί με αρκετό αλάτι. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία ο φούρνος, ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Ύστερα, κόβουμε το κρεμμύδι, τα κολοκύθια και τα μανιτάρια σε όποιο σχήμα μας αρέσει, τα βάζουμε κι αυτά στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Όση ώρα ψήνουμε τις πατάτες και τα λαχανικά μας, ετοιμάζουμε το μίγμα με τα αβγά. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τα αβγά, τη φέτα, το αλεύρι, το μπέκιν, το γάλα, το πιπέρι, τη ρίγανη το υπόλοιπο λάδι και λίγο ακόμα αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά και τα μανιτάρια μας, βάζουμε στο ταψί και το μίγμα αβγού και ψήνουμε για άλλα 25-35 λεπτά. 

 

Advertising

Advertisements
Ad 14

Τιπ: Φυσικά, στην ομελέτα φούρνου μπορούμε να πειραματιστούμε με τα υλικά. Μπορούμε, για παράδειγμα, να προσθέσουμε ένα διαφορετικό τυρί, κάποιο αλλαντικό ή κάποιο άλλο λαχανικό από το ψυγείο μας, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, κ.α. Μπορούμε επίσης να κάνουμε συνδυασμούς τυριών και αλλαντικών για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Γενικότερα, μπορούμε να δοκιμάσουμε και να προσαρμόσουμε την ομελέτα φούρνου ανάλογα με το γούστο και την όρεξή μας. Σε περίπτωση, όμως, που θέλουμε να δοκιμάσουμε να βάλουμε κάποιο πολύ αλμυρό τυρί ή αλλαντικό, θα πρέπει πάντα να εξισορροπούμε το αλάτι στη συνταγή, ώστε να μην βγει πολύ αλμυρό το αποτέλεσμα.

 

Καλή μας όρεξη! 

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…