Δροσερή μακαρονοσαλάτα εμπνευσμένη από τη χωριάτικη

 

δροσερή μακαρονοσαλάτα
Πηγή: maesmenu.com

Το καλοκαίρι η χωριάτικη σαλάτα έχει την τιμητική της —και όχι άδικα. O λαχταριστός συνδυασμός των μεσογειακών αρωμάτων και γεύσεων, αλλά και η πολύχρωμη εμφάνισή της, είναι αυτά που την ξεχωρίζουν από τις άλλες σαλάτες, για αυτό και είναι τόσο διάσημη και περιζήτητη παγκοσμίως.

 

Τι πιο ιδανικό, λοιπόν, από μια δροσερή μακαρονοσαλάτα εμπνευσμένη από τη δική μας χωριάτικη, για ένα εύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό γεύμα;

 

Υλικά

500 γρ. πένες ή ριγκατόνι

250 γρ. φέτα

Advertising

Advertisements
Ad 14

800 γρ. τοματίνια ή τομάτες ψιλοκομμένες

150 γρ. ελιές χωρίς το κουκούτσι

2 μεγάλες πιπεριές

1 μεγάλο αγγούρι

Advertising

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Advertising

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίγανη

 

Εκτέλεση

Για την δροσερή μακαρονοσαλάτα μας, ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προτιμάμε πένες ή ριγκατόνι γιατί, λόγω σχήματος, απορροφούν καλύτερα και αγκαλιάζουν τα αρώματα και τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών μας, αναδεικνύοντας έτσι τη νοστιμιά του πιάτου μας.

Μόλις βράσουν, λοιπόν, σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στεγνώσουν εντελώς. Έπειτα, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της μακαρονοσαλάτας μας, που δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πιπέρι, το αλάτι και η ρίγανη ανακατεμένα καλά. Στη συνέχεια, προχωράμε κόβοντας τις πιπεριές, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ό,τι σχήμα και μέγεθος προτιμάμε και ρίχνοντάς τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σπάμε και τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας, ώστε να έχουμε μικρά κομματάκια τυριού σε κάθε μπουκιά της σαλάτας μας. Ύστερα, προσθέτουμε και τις ελιές, τα τοματίνια ή τις ψιλοκομμένες τομάτες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε και τα μακαρόνια μας μαζί με το ντρέσινγκ ελαιόλαδου και ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και η καλοκαιρινή δροσερή μακαρονοσαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Διαβάστε επίσης  Ρετσίνα: 4 ετικέτες αληθινής λαϊκής παράδοσης
Advertising

 

Τιπς

  1. Φυσικά, όπως σε κάθε συνταγή, και ειδικά όταν πρόκειται για σαλάτα, όσο πιο φρέσκα και ώριμα είναι τα υλικά μας, τόσο το καλύτερο για το γευστικό αποτέλεσμα του πιάτου μας.
  2. Για τη συγκεκριμένη μακαρονοσαλάτα, προτιμάμε σχετικά σφιχτές τομάτες και όσο το δυνατόν πιο στεγνά αγγούρια, καθώς αν τα λαχανικά μας βγάλουν πολλούς χυμούς, μπορούν να λασπώσουν την υφή των ζυμαρικών μας.
  3. Η μακαρονοσαλάτα μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για ως και μια εβδομάδα, ανάλογα πάντα με τη θερμοκρασία του ψυγείου μας.
  4. Αν δεν έχουμε στη διάθεσή μας ή δεν προτιμάμε τις πένες ή τα ριγκατόνι, μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε φιογκάκια (φαρφάλε), κοχύλια ή βίδες. Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να φτιάξουμε τη μακαρονοσαλάτα μας με βίδες τρικολόρε.

 

Καλή μας όρεξη!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Χρόνης Αηδονίδης: Σπουδαίος Έλληνας μουσικός

Ο Χρόνης (Πολυχρόνης) Αηδονίδης ήρθε στον κόσμο στις 23 Σεπτεμβρίου

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση Πώς οι γνωστικές δεξιότητες μειώνονται με