Εύκολο Cheesecake με καρύδα και λευκή σοκολάτα

cheesecake καρύδα
Πηγή : 30seconds.com

Cheesecake με καρύδα και λευκή σοκολάτα. Υπέροχο γλυκό, για όλες τις εποχές του χρόνου και όπως έχετε καταλάβει και από παλαιότερες συνταγές μου, του έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία. Είναι αλήθεια ότι έχω δοκιμάσει πολλές και διάφορες εκδοχές του cheesecake και η συγκεκριμένη είναι ίσως η πιο καλοκαιρινή και δροσερή από όλες. Χάρη σε αυτό, ελπίζω να την φτιάξετε και να την απολαύσετε όσο κι εγώ!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 240 γραμμάρια μπισκότα βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας
  • 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 60 γραμμάρια καρύδα, τριμμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • 460 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 380 γραμμάρια κρέμα καρύδας, παγωμένη
  • 130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα του μπλέντερ σε ένα μπολ, ρίχνουμε την καρύδα, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 23 εκ., τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας, βουτυρώνουμε καλά ολόκληρη τη φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα με το μπισκότο, στρώνουμε τον πάτο και δημιουργούμε τοιχώματα ώστε να πλησιάζουν στην επιφάνεια της φόρμας. Τέλος, βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:
Αρχικά, αδειάζουμε την κρύα κρέμα καρύδας στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το λάιμ, το ξύσμα και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3 με 4 λεπτά ώστε να γίνουν ένα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Ύστερα, παίρνουμε τη φόρμα και αφού γεμίσουμε τη βάση του μπισκότου με τη γέμιση, καλύπτουμε με μια μεμβράνη την επιφάνεια του cheesecake και το βάζουμε για 6 με 8 ώρες στο ψυγείο.

Tips

  1. Μερικά ενδεδειγμένα toppings για το συγκεκριμένο cheesecake, εκτός της παραδοσιακής σάλτσας / μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα γλάσο λευκής σοκολάτας ή ακόμη και μερικά φλέικς καρύδας.
  2. Σε περίπτωση που ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα πρόκειται για μία vegeterian συνταγή, αν δε αντικαταστήσετε το βούτυρο και την κρέμα τυρί με κάποια άλλα φυτικά προϊόντα μπορεί να γίνει ένα αποκλειστικά vegan cheesecake.

Bonus συνταγή

Γλάσο λευκής σοκολάτας

Υλικά

Advertising

  • 300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35-36% λιπαρά)

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα. Βάζουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο και φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε στα μικροκύματα για 1′, ώστε να λιώσει η σοκολάτα χωρίς να χάσει το σχήμα της. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας κυκλικά με μια μαρίζ. Ομογενοποιούμε καλά μετά από κάθε δόση. Όταν βάλετε τις πρώτες 2 δόσεις της καυτής κρέμας γάλακτος, θα δείτε ότι το γλάσο αρχίζει να σκληραίνει αλλά ρίχνοντας και την τελευταία δόση κρέμας γίνεται λείο και απαλό.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…