Μανιτάρια γεμιστά με απάκι και τυριά

μανιτάρια γεμιστά
Πηγή : www.sargento.com

Μανιτάρια γεμιστά με απάκι και τυριά. Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο ορεκτικό που υπό προϋποθέσεις μπορεί να σταθεί και ως κυρίως. Στην παρούσα πρόταση ωστόσο είναι η τέλεια επιλογή για το τραπέζι του Πάσχα, την ώρα που όλοι ή οι περισσότεροι θα έχουν το νου τους στα κρέατα και τα υπόλοιπα συνοδευτικά. Συνεπώς, αυτά τα μανιτάρια θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση του τι διαφορετικό μπορείτε να φτιάξετε για να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας.

Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με απάκι και τυριά

Υλικά

  • 6 μεγάλα μανιτάρια
  • 100 γραμμάρια απάκι
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα, χαμηλών λιπαρών
  • 120 γραμμάρια μιξ τυριών
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

https://maxmag.gr/gastronomia/chatsapoyri-khachapuri/

Εκτέλεση

Advertising

Advertisements
Ad 14

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τον κορμό τους. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C ψήνουμε τα καπάκια των μανιτατιών για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Κατόπιν, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ακολούθως, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το απάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα και τέλος σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα και το μισό μέρος από το μιξ τυριών. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αναμειχθεί καλά με το απάκι και τα λαχανικά. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μιξ τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Tips

  1. Το απάκι μπορεί να αντικατασταθεί από μπέικον, σύγκλινο, προσούτο ή να αφαιρεθεί και τελείως αν πρόκειται για vegeterian επιλογή.
  2. Στο στάδιο που ψήνουμε τα μανιτάρια για να μαλακώσουν, τοποθετούμε σε σχάρα πάνω σε ταψί, ώστε ότι ζουμί αποβάλλουν να το κρατήσουμε για την γέμιση μας.

Καλή σας όρεξη!

Advertising

 

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…