Φράουλα: Εύκολες γλυκές παραδοσιακές συνταγές

Πηγή: eva

Μύρισε….. Άνοιξη

Και το κατακόκκινο φρούτο της, η αγαπημένη φράουλα έφτασε και σε προκαλεί να το απολαύσεις σε οποιαδήποτε μορφή εσύ θα επιλέξεις.

Την φράουλα που μπορείς να την βρεις σε όμορφα ξύλινα τελαράκια και μικρά κουπάκια στο οπωροπωλείο μέχρι και σε μία όμορφη γλάστρα στο μπαλκόνι του σπιτιού σου. Οι φράουλες που καταναλώνονται ως νωπό φρούτο γιατί εκτός από υπέροχη γεύση έχει και πολλές θρεπτικές ιδιότητες… αλλά και στην ζαχαροπλαστική που γίνονται μαρμελάδες, παγωτό, λικέρ και γλυκά του κουταλιού.

Ποιός δεν έχει αναμνήσεις από το σπίτι της γιαγιάς και της μαμάς που ετοίμαζε τα γλυκά και τα λικέρ της σε διάφορα βαζάκια και μπουκάλια και περίμεναν στο παράθυρο υπομονετικά το χρόνο τους μέχρι να πάρουν το κατάλληλο χρώμα. Το λικέρ φράουλα που μπορείς να το απολαύσεις ως ένα απλό ηδύποτο μέχρι και ως ένα δροσιστικό cocktail.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Δύο πολύ εύκολες συνταγές Άνοιξης με έντονο χρώμα, υπέροχο άρωμα και απίθανες γεύσεις είναι αυτές που ακολουθούν.

Εύκολο και γρήγορο Λικέρ φράουλας

Υλικά:

400gr φράουλες

Advertising

400gr ζάχαρη άχνη

800gr Βότκα ή Κονιάκ λευκό

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα κοτσανάκια τους. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ (αν δεν έχουμε το κάνουμε σιγά σιγά σε μικρές ποσότητες) μαζί με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να γίνει ένας ωραίος κόκκινος πουρές. Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το ποτό μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν είναι έτοιμο το μοιράζομαι σε μπουκάλια και το βάζουμε στο ψυγείο μας. Καλό είναι να το αφήσουμε ένα εικοσιτετράωρο στο ψυγείο. Το σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο και φυλλαράκι μέντας.

Advertising

Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγή: Γαστρονόμος

Γλυκό κουταλιού Φράουλα

Υλικά:

1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές

1 κιλό ζάχαρη

Advertising

1/2 φλιτζανιού κονιάκ

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και κόβουμε προσεκτικά τα κοτσανάκια τους προσπαθώντας να μην χαλάσουμε το σχήμα τους. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις φράουλες και την ζάχαρη σε στρώσεις εναλλάξ ( φράουλες – ζάχαρη) και ρίχνουμε από επάνω το κονιάκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το γλυκό να πάρει μία βράσει για 2 λεπτά και αν χρειαστεί το ξαφρίζουμε. Το αφήνουμε και αφού κρυώσει βγάζουμε τις φράουλες και ξανά βάζουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει. Όταν γίνει το σιρόπι ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Advertising

Καλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για τις φράουλες

• Επιλέγουμε κόκκινες και σφιχτές φράουλες με ωραία μυρωδιά…ναι χρησιμοποιούμε και την μύτη μας.

• Επειδή είναι ένα ευαίσθητο φρούτο προσέχουμε όταν το αγοράσουμε να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο χωρίς να το πλύνουμε παρά μόνο όταν θελήσουμε να τις φάμε.

Advertising

• Μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη αφού τις πλύνουμε, τις κόψουμε τα κοτσάνια τους και τις σκουπίσουμε με απορροφητικό χαρτί. Μπαίνουν σε αεροστεγές σακουλάκι τροφίμων. Τις χρησιμοποιούμε όπως είναι παγωμένες για smoothies, cocktail αλλά και κέικ.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…