Υγιεινά πανκέικς με σάλτσα φράουλας

Υγιεινά πανκέικς με αλεύρι ολικής άλεσης και γάλα καρύδας. Ένα πιάτο ιδανικό για πρωινό, brunch ή και επιδόρπιο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή ακολουθούν vegetarian διατροφή. Μία πανεύκολη, γρήγορη συνταγή που κάτι μου λέει ότι θα γίνει η αγαπημένη σας. Τέλος, με αφορμή αυτά τα υπέροχα πανκέικς, μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας, επίσης, μία τέλεια σάλτσα φράουλας που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλές από τις συνταγές σας.

Συνταγή για υγιεινά πανκέικς

Υλικά

  • 125 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 125 ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
  • 1 αυγό
  • 2 βανιλίνες ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ολικής, το γάλα καρύδας, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας ή τις βανιλίνες, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ένα λείο ομοιογενές μείγμα. Έπειτα, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε το πανκέικ από τη μία πλευρά, και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

Advertising

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Τα ποτά της Ανάστασης: value for money επιλογές
Ad 14

Συνταγή για σάλτσα φράουλας

Υλικά

  • 500 γραμμάρια φράουλες
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν την υγρασία τους. Τέλος, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20′ περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μόλις δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Tip!

Advertising

Όταν η σάλτσα κρυώσει θα γίνει πιο πυκνή, ειδικά αν φυλαχτεί στο ψυγείο.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα πανκέικς με την σάλτσα από τις φράουλες και απολαμβάνουμε. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε γιαόυρτι, φρέσκα φρούτα, ζάχαρη άχνη, νυφάδες καρύδας και μερικά δάκρυα μαύρης σοκολάτας.

Καλή σας όρεξη!

Advertising

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Χρόνης Αηδονίδης: Σπουδαίος Έλληνας μουσικός

Ο Χρόνης (Πολυχρόνης) Αηδονίδης ήρθε στον κόσμο στις 23 Σεπτεμβρίου

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση Πώς οι γνωστικές δεξιότητες μειώνονται με