Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Czech Innovation Expo στο Athens Science Festival @ 7 Απριλίου 2019

27 Μαρτίου 2019

Czech Innovation Expo

 Το Τσεχικό Κέντρο Πολιτισμού στην Αθήνα, που δημιουργήθηκε πρόσφατα και έχει ως στόχο να ενισχύσει  την παρουσία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, θα συμμετέχει στο φετινό Athens Science Festival στην Τεχνόπολη με μία εντυπωσιακή έκθεση:

Το Czech Innovation Expo, ή αλλιώς Invisible exhibition ( Αόρατη Έκθεση) είναι μια διαδραστική έκθεση που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στα πλαίσια του Athens Science Festival από τις 3 έως τις 7 Απριλίου 2019.  Χρησιμοποιεί τελευταίες τεχνολογίες για να αναδείξει την Τσεχική Δημοκρατία ως ένα ανεξάρτητο έθνος στο κέντρο της Ευρώπης, που συνέβαλε και συμβάλλει στην παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο.

Όχι μόνο το περιεχόμενο, αλλά και ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι καινοτόμα. Αποτελείται από αφηρημένα μαύρα σύμβολα σε λευκό φόντο τοίχου και σε κιβώτια εξαγωγής που θυμίζουν “ιερογλυφικά”. Με εφαρμογές στα smartphones ή tablets οι εικόνες μπροστά στα μάτια του επισκέπτη κινούνται και ο ίδιος γίνεται μέρος του συναρπαστικού επιστημονικού κόσμου.

Czech Innovation Expo

Η έκθεση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), και ο σταθμός VR αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να συναντήσει μερικές από τις εξέχουσες προσωπικότητες της τσεχικής επιστήμης, τους εφευρέτες ή τους βιομήχανούς της.

Θα ενημερωθεί για την προσφορά των Τσέχων επιστήμονων στον κόσμο και θα εκπλαγεί όταν διαπιστώσει ότι πολλές από τις εφευρέσεις χρησιμοποιεί ο ίδιος καθημερινά, όπως τους φακούς επαφής του Τσέχου εφευρέτη Otto Wichterle κ.ά. Θα του παρουσιαστούν επίσης παγκοσμίου φήμης εταιρείες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, όπως Skoda, Jawa, Tatra, Koh-i-noor ή Bata, καθώς και σύγχρονες μάρκες και νέες τσέχικες εταιρείες, η επιτυχία των οποίων βασίζεται στην καινοτομία και στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως Awast, Kiwi και άλλα.

Η έκθεση έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ουγγαρία και άλλες, όπου παρουσίασε με υπερηφάνεια μεγάλο αριθμό επιστημόνων που έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο και στην Αθήνα παρουσιάζεται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

Η «Κυρά της Θάλασσας» που χάθηκε στην ιστορία του Αιγαίου

Από την Εποχή του Χαλκού στη Μεσόγειο Θάλασσα και ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους,…

Πολιτισμός

Τα πιο συνηθισμένα όνειρα ανά χώρα

Τα όνειρα αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό σε όλους τους πολιτισμούς. Άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου…

Πολιτισμός

Καθιέρωση 25ης Νοεμβρίου: Τέχνη και ιστορία

Η τέχνη δεν είναι απλώς διακοσμητική· αποτελεί καθρέφτη μιας κοινωνίας που συχνά αρνείται να κοιτάξει…

Πολιτισμός

Γαλλική Μετα-κατοχή: Οι “Κουρεμένες”

Βρισκόμαστε στον Αύγουστο του 1944- έντεκα μήνες πριν την οριστική λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…

Πολιτισμός

Ξενάγηση στο μοναδικό μουσείο παγωτού στην Ελλάδα

Πώς ξεκίνησαν όλα Πριν από 70 χρόνια ιδρύθηκε η βιομηχανία «κρι-κρι», μια μάρκα ιδιαίτερα αγαπητή…

Πολιτισμός

Θρησκευτική οικονομία: Τα ιερά ως τράπεζες

Θρησκεία και χρήματα, μια σχέση που η σημερινή κοινωνία θεωρεί σύγχρονη. Τα κεριά, τα τάματα,…

Πολιτισμός

H Αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Στις 15 Απριλίου 2019, στις 18:50, μια σφοδρή πυρκαγιά κατέστρεψε τις σοφίτες της Παναγίας των…