Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Το Επιβάτης 23 του Fitzek συναρπάζει

alt="Εξώφυλλο του βιβλίου 'Επιβάτης 23' του Sebastian Fitzek, με το όνομα του συγγραφέα και τον τίτλο του έργου."

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να διαπράξεις το τέλειο έγκλημα;

Ο Sebastian Fitzek μας απαντά: ένα πλοίο στην μέση του ωκεανού. Ο Επιβάτης 23 που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα προσφέρει ατελείωτες στιγμές αγωνίας,τρόμου και μια βαθιά εξερεύνηση στην σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής.

Η Υπόθεση

Η ιστορία ακολουθεί τον αστυνομικό ψυχολόγο Μάρτιν Σβαρτς, ο οποίος θρηνεί τη γυναίκα και τον γιο του. Οι δυο τους χάθηκαν μυστηριωδώς πριν από πέντε χρόνια στο κρουαζιερόπλοιο Sultan of the Seas.

Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από μια ηλικιωμένη γυναίκα αλλάζει τη ζωή του. Η κυρία τον ενημερώνει ότι ένα παιδί που είχε εξαφανιστεί σε προηγούμενη κρουαζιέρα, εμφανίστηκε ξανά. Η αποκάλυψη αυτή τον παρακινεί να επιστρέψει στο πλοίο όπου έχασε την οικογένειά του.

Στην επιστροφή του, ο Μάρτιν ερευνά ανεξήγητες εξαφανίσεις επιβατών. Με κάθε βήμα, αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και ανατριχιαστικές αλήθειες.

Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν, καθώς η αφήγηση ξεδιπλώνει έναν σκοτεινό ιστό μυστηρίου που θα καθηλώσει τον αναγνώστη.

Ο συγγραφέας αντλεί έμπνευση από ένα ανατριχιαστικό στατιστικό: κάθε χρόνο, 23 επιβάτες εξαφανίζονται από κρουαζιερόπλοια, συνήθως κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το Σκηνικό

Αν ψάχνεις ένα βιβλίο που θα σε κρατά σε συνεχή αγωνία, τότε βρήκες τον κατάλληλο συγγραφέα, αφού ο Fitzek είναι δεξιοτέχνης του μυστηρίου και τον απροσδόκητων ανατροπών. Το σκηνικό του κρουαζιερόπλοιου είναι εξαιρετικά εύστοχο, γιατί δημιουργεί στον αναγνώστη την αίσθηση απεγκλωβισμού και απομόνωσης. Ο αναγνώστης έχει την αίσθηση, ότι δεν υπάρχει διαφυγή ούτε για τους επιβάτες ούτε για τον πρωταγωνιστή, καθώς η ιστορία εξελίσσεται σ’ένα κλειστό χώρο γεμάτο τρόμο. Ο Γερμανός συγγραφέας εκμεταλλεύεται αυτή την απομόνωση για να εντείνει την αίσθηση της αβεβαιότητας και του πανικού.

Οι Χαρακτήρες

Οι χαρακτήρες είναι περίπλοκοι και συναρπαστικοί. Ο Μάρτιν Σβαρτς παλεύει με τα ψυχικά του τραύματα,λόγω της απώλειας της οικογένειάς του. Η μικρή Άννι, που κάνει την εμφάνιση της ξανά, κρατώντας ένα αρκουδάκι που ανήκε στον γιο του, κρατά το κλειδί του μυστηρίου. Και όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν,φυσικά, χωρίς τη συμβολή της  ηλικιωμένης γυναίκας, που καλεί τον Μάρτιν πίσω στο πλοίο. Οι παρατηρήσεις της και η επιμονή της, τον καθοδηγούν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Γιατί να διαβάσεις το ”Επιβάτης 23”;

Το Επιβάτης 23 είναι ένα θρίλερ γεμάτο αγωνία και σκοτεινά μυστικά. Ένα ταξίδι στον τρόμο που δεν αφήνει τον αναγνώστη να χαλαρώσει ούτε λεπτό. Οι λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ θα το λατρέψουν, θα συγκινηθούν και σίγουρα θα σοκαριστούν από την φρικαλεότητα της ανθρώπινης ψυχής. Ο Fitzek αποδεικνύει για άλλη μια ακόμα φορά ότι είναι μετρ του είδους, προσφέροντας μια συναρπαστική ιστορία με καλοδουλεμένους χαρακτήρες.

Πηγή: dioptra. gr

 

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Ο κόσμος του David Lynch μέσα από 5 βιβλία

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τον θάνατο του David Lynch, ενός από τους σπουδαιότερους…

Βιβλίο

Όταν η αλήθεια έχει δύο πλευρές: διαβάζοντας το Η δική του & η δική της της Alice Feeney

Όταν η αλήθεια έχει δύο πλευρές: διαβάζοντας το Η δική του & η δική της…

Βιβλίο

Η εφεύρεση του Μορέλ: μία sci-fi νουβέλα που εξερευνά τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης

  To 1940, ο Adolfo Bioy Casares δημοσιεύει ένα μικρό μυθιστόρημα με τίτλο «Η Εφεύρεση…

Βιβλίο

Το πιο Χριστουγεννιάτικο Βιβλιοπωλείο: Μια ζεστή ματιά στον κόσμο της Jenny Colgan

Jenny Colgan: Η βασίλισσα του feel-good που θα ήθελες για θεία στα Χριστούγεννα Το πιο…

Βιβλίο

Ρέκβιεμ για ένα όνειρο: πως το τολμηρό στυλ γραφής του Hubert Selby Jr. αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη απόγνωση

    Θα ομολογήσω πως, επί πολλά χρόνια αφότου παρακολούθησα την ταινία «Ρέκβιεμ για ένα…

Βιβλίο

Μοραβαζίν, όπως Μπαρνταμού

Το Κακό στη λογοτεχνία ασκεί μεγάλη γοητεία στους δημιουργούς -και περισσότερο προκαλεί πονοκέφαλο στους θεωρητικούς-…

Βιβλίο

Η Ώρα του Αστεριού: Η τελευταία νουβέλα της αινιγματικής Κλαρίσε Λισπέκτορ

    Κλαρίσε Λισπέκτορ: το διαμάντι της βραζιλιάνικης λογοτεχνίας Η Βραζιλία έχει κάθε λόγο να…