«Στα πράσινα» θα φωτιστεί το κοινοβούλιο απόψε και αύριο βράδυ

Ελληνικό Κοινοβούλιο, Πλατεία Συντάγματος
Ελληνικό Κοινοβούλιο, Πλατεία Συντάγματος

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων σχετικά με την κλιματική αλλαγή η Βουλή «πρασινίζει» απόψε αναδεικνύοντας έτσι την σπουδαιότητα αυτής της συμφωνίας. Την πρωτοβουλία για τους πράσινους φωτισμούς δημοσίων κτηρίων ανά τις χώρες πήρε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Η Συμφωνία των Παρισίων, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελεί την πρώτη παγκόσμια, νομικά δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συμφωνία αυτή που αποτελεί διεθνή συνθήκη αποσκοπεί στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δημιουργώντας ένα δεσμευτικό νομικό καθεστώς ανάμεσα στα κράτη αναγκάζοντας τα να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα εργοστάσια που εδρεύουν σε αυτά.

Να υπενθυμίσουμε πως προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία αυτή ήταν τουλάχιστον 55 χώρες οι οποίες θα αποτελούσαν το 55% των χωρών που εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια θα επικύρωναν την συμφωνία. Οι χώρες κολοσσοί στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, ΗΠΑ και Κίνα, επικύρωσαν ταυτόχρονα τη συνθήκη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2016, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, επικύρωσε επίσημα τη συμφωνία στις 5 Οκτωβρίου 2016.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Σχολική Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο: Άγχος, Ψυχική Υγεία και Οδηγός Στήριξης για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο – και αργότερα από το Γυμνάσιο στο Λύκειο…

Χωρίς κατηγορία

Wuchang: Fallen Feathers: Ένας θρύλος από την αρχαία Κίνα

Το Wuchang: Fallen Feathers είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα επερχόμενα action-RPG παιχνίδια, με επιρροές…

Χωρίς κατηγορία

Ζώντας με το… Σύνδρομο του απατεώνα….

Παρά τις ικανότητες και τις επιτυχίες, πολλά άτομα κουβαλούν μια μόνιμη αμφιβολία για τον εαυτό…

Χωρίς κατηγορία

Μία ματιά στην αθηναϊκή δημοκρατία

«Το πολίτευμα που έχουμε σε τίποτα δεν αντιγράφει τα ξένα πολιτεύματα. Αντίθετα, είμαστε πολύ περισσότερο…

Χωρίς κατηγορία

Έρωτας και Επιβίωση… με έναν Ναρκισσιστή

Ο έρωτας έχει τη δύναμη να μας απογειώνει. Να μας κάνει να νιώθουμε ότι βρήκαμε…

Χωρίς κατηγορία

Αγάπη, Ταυτότητα, Φύση: Η Ομοφυλοφιλία ως Κανονικό Μέρος της Ζωής

Κάθε καρδιά που χτυπά ζητά μόνο ένα πράγμα: να αγαπά και να αγαπιέται. Δεν ζητά…

Χωρίς κατηγορία

Όταν το παιδί νιώθει απομονωμένο στην τάξη: Στρατηγικές για στήριξη από το σπίτι

  Στην τάξη επικρατεί ζωντάνια. Τα παιδιά μιλούν, γελούν, μοιράζονται μυστικά και ιστορίες. Κι όμως,…