Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Νησιά και θερινά σινεμά!

νησιά και θερινά
Νησιά και θερινά σινεμά

Θερινά σινεμά, καλοκαίρι και νησί πάνε πάντα μαζί! Υπάρχουν στιγμές του καλοκαιριού που δεν μετρώνται με βαθμούς Κελσίου, αλλά με αρώματα γιασεμιού, με τον ήχο των κυμάτων, με εικόνες που παίζουν σε ένα πανί ανάμεσα σε δυο φοινικιές ή κάτω από τα άστρα. Είναι οι βραδιές στα θερινά σινεμά των νησιών, εκεί όπου ο πολιτισμός συναντά τη φύση και ο κινηματογράφος επιστρέφει στην πιο αγνή, μαγική του μορφή.

Στα ελληνικά νησιά, ο θερινός κινηματογράφος δεν είναι απλώς ένα είδος ψυχαγωγίας. Είναι εμπειρία. Τελετουργία. Ίσως και ανάγκη. Από τις αυλές των Δωδεκανήσων μέχρι τις ταράτσες στις Κυκλάδες, οι θερινοί κινηματογράφοι στήνονται κάθε καλοκαίρι σαν μικρά καταφύγια ρομαντισμού, νοσταλγίας και απλότητας. Εκεί όπου το ποπ κορν ακούγεται σαν κύμα, και το φως του προβολέα διασχίζει τον νυχτερινό αέρα σαν φάρος που κατευθύνει τις αναμνήσεις.

Αξίζει να ανακαλύψουμε:

  • Cine Manto – Μύκονος
    Κρυμμένος μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο στην καρδιά της Χώρας, το Cine Manto προσφέρει μια εμπειρία πέρα από τον κινηματογράφο. Με τραπεζάκια ανάμεσα στους φοίνικες και εστιατόριο μέσα στον χώρο, μπορείς να απολαύσεις και την ταινία και το δείπνο κάτω από τα αστέρια.

  • Cine Kamari – Σαντορίνη
    Από τους πιο διάσημους θερινούς κινηματογράφους της Ελλάδας, το Cine Kamari είναι μια όαση δροσιάς και πολιτισμού στο δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί. Με vintage ατμόσφαιρα, προσεγμένο ήχο και μπαρ με εξαιρετικά cocktails, το καθιστά ιδανικό για ρομαντικές βραδιές.

  • Cine Rex – Πάρος (Παροικιά)
    Ένας αυθεντικός θερινός κινηματογράφος με οικογενειακή αύρα και αυλή γεμάτη γιασεμιά. Το Cine Rex προσφέρει ελληνικές και ξένες ταινίες σε καθημερινές προβολές, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει τα καλοκαίρια της δεκαετίας του ’80.

  • Cine Apollon – Σύρος (Ερμούπολη)
    Ένας από τους πιο παλιούς θερινούς κινηματογράφους του Αιγαίου, με θέα στην αρχοντική πόλη της Ερμούπολης. Εδώ, η κινηματογραφική τέχνη συναντά την αρχιτεκτονική ιστορία του νησιού, σε έναν χώρο με άρωμα παλιάς Ελλάδας.

  • Cine Attikon – Ρόδος (Πόλη)
    Σε έναν καταπράσινο κήπο μέσα στην πόλη της Ρόδου, το Attikon συνδυάζει την παραδοσιακή ατμόσφαιρα με σύγχρονο εξοπλισμό. Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

  • Cine Naxos Open Air – Νάξος (Χώρα)
    Νεότερος σε ηλικία αλλά εξαιρετικά προσεγμένος, αυτός ο θερινός κινηματογράφος προσφέρει προβολές με θέα στο Αιγαίο. Συνήθως φιλοξενεί και ειδικές βραδιές αφιερωμένες σε κλασικό ή ευρωπαϊκό σινεμά.

νησιά και θερινά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται το πρώτο τους φιλί σε μια τέτοια αυλή ή μια προβολή που τους έκανε να ονειρευτούν. Οι θερινοί κινηματογράφοι των νησιών φυλούν μυστικά και όσο κι αν αλλάζει ο κόσμος, όσο κι αν προχωράει η τεχνολογία, αυτοί επιμένουν να μας θυμίζουν την αξία του να βλέπεις μια ταινία με τον αλμυρό αέρα να σου χαϊδεύει το πρόσωπο, με τα τριζόνια να “παίζουν” σάουντρακ, με το φως του φεγγαριού να συμπληρώνει το κάδρο.

Ίσως τελικά γι’ αυτό να αγαπάμε τόσο τα θερινά σινεμά στα νησιά. Γιατί, μέσα στην απλότητά τους, περιέχουν όλα όσα κάνουν ένα καλοκαίρι αληθινά μαγικό.

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Fresh – Γιατί ο έρωτας περνά από το στομάχι…

Ένα δυνατό άκυρο στο σύγχρονο dating, μια ωδή στη γυναικεία αλληλεγγύη και μια μερίδα…«ανθρωπίσια» παϊδάκια.…

Κινηματογράφος

Το Wicked και η «μαγική» προπαγάνδα στον Μάγο του Οζ

Το δεύτερο μέρος του Wicked συνεχίζει να μαγεύει με τον κόσμο του Οζ και αφήνει…

Κινηματογράφος

CINEMA+ και τριήμερο προβολών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου CINEMA+ επιστρέφει φέτος με μια δυναμική και ουσιαστική παρουσία, αναδεικνύοντας τον…

Κινηματογράφος

Ράιαν Γκόσλινγκ – Ένας γοητευτικός χαμαιλέοντας

O Ράιαν Γκόσλινγκ θεωρείται επάξια ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Γεννημένος στις…

Κινηματογράφος

14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου!

Το 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει δυναμικά από 3 έως 17 Δεκεμβρίου 2025, στις αίθουσες…

Κινηματογράφος

Γυναίκες δημιουργοί λάμπουν στο 9ο Φεστιβάλ WIFT GR!

  Το 9ο Φεστιβάλ WIFT GR, με θέμα «50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο», επιστρέφει για…

Κινηματογράφος

Bugonia – Ο Λάνθιμος είναι δικαίως αγανακτισμένος

Ο Λάνθιμος στήνει ένα σκοτεινό παραμύθι για τη συντέλεια του κόσμου και την αυτοκαταστροφική φύση…