Στην Αθήνα η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde για την παρουσίαση του βιβλίου της “Η ιστορία των μελισσών”

6 Νοεμβρίου 2019

Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde θα βρεθεί στην Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο της Η ιστορία των μελισσών και να συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος.

Το βιβλίο εντάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος cli-fi (climate fiction), το οποίο έχει στον πυρήνα του το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς οι συγγραφείς προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στις ζωές των ανθρώπων.

Η Maja Lunde αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών.

Το κεντρικό ερώτημα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι: τι θα γινόταν ο άνθρωπος εάν έπαυαν να υπάρχουν οι μέλισσες;
Η ιστορία των μελισσών είναι το πρώτο βιβλίο ενηλίκων της συγγραφέως, το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε 25 χώρες, έχει λάβει μεταξύ άλλων διακρίσεων το βραβείο Bokhandlerprisen, υπήρξε best seller σε Νορβηγία και Γερμανία και έχει δρομολογηθεί ήδη η μεταφορά του σε τηλεοπτική σειρά.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας The Climate Quartet, ενώ το επόμενο βιβλίο της σειράς (με πρωτότυπο τίτλο Blue) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2020.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Πριν από το ντεμπούτο της στη λογοτεχνία ενηλίκων, η συγγραφέας είχε ήδη καθιερωθεί ως σεναριογράφος, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένα είναι τα βιβλία της για παιδιά. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το πολυβραβευμένο ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της νορβηγικής λογοτεχνίας, το οποίο επίσης θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, καθηγητής μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών) και μέλος ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, κ. Frode Overland Andersen και η διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου, καθηγήτρια Jorunn Økland.

Θα χαρούμε πολύ να δημοσιεύσετε την πρόσκλησή μας και να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου της Maja Lunde.

Advertising

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

1η Σεπτεμβρίου: Η επιστροφή στο Hogwarts και η μαγεία των 7 βιβλίων του Harry Potter

Κάθε 1η Σεπτεμβρίου, όσοι μεγαλώσαμε με τον Harry Potter νιώθουμε πως κάτι αλλάζει μέσα μας.…

Βιβλίο

Να με ξεχνάς: Ένα μυθιστόρημα μιας ιστορίας που δεν ξεχάστηκε ποτέ

  Το «να με ξεχνάς» είναι το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Βαρδάκη, που κυκλοφορεί από…

Βιβλίο

Για δάκρυα και για αγίους

Ανέκαθεν χιλιοδοξασμένα τα δάκρυα των αγίων -αν και, μπροστά στα δάκρυα των ανθρώπων, πόσο μπορούν…

Βιβλίο

Βιβλία και Σεπτέμβρης: οι καλύτερες προτάσεις για τις φθινοπωρινές μέρες

  Βιβλία και Σεπτέμβρης: δυο λέξεις που φέρνουν αμέσως εικόνες ζεστασιάς και γαλήνης. Ο Σεπτέμβρης…

Βιβλίο

«Ο Αυτοκράτορας της Χαράς»: Το κατακερματισμένο Αμερικανικό Όνειρο του Ocean Vuong

Ο βιετναμέζικης καταγωγής ποιητής και συγγραφέας Ocean Vuong έσκασε σαν κομήτης στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα…

Βιβλίο

Λογοτεχνία και Noir Αισθητική

Μια ενοχική απόλαυση Σκοτεινή ατμόσφαιρα, μοιραίες γυναίκες, κυνικοί ήρωες, κοινωνική διαφθορά, ηθική ασάφεια, είναι λίγα…

Βιβλίο

Daisy Jones & The Six: Το βιβλίο και η σειρά που πρέπει να ζήσεις

Taylor Jenkins Reid – Η δημιουργός κόσμων και συναισθημάτων Η Taylor Jenkins Reid είναι μια συγγραφέας που ξέρει…