Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Αν οι Ευρωπαίοι μετανάστευαν στην Αφρική λόγω κορωνοϊού;

κορωνοϊού
Πηγή εικόνας: ied.eu

Κι εάν οι Ευρωπαίοι μετανάστευαν στην Αφρική λόγω κορωνοϊού; Εάν οι ρόλοι άλλαζαν. Εάν η Αφρική συμπεριφερόταν όπως η Ευρώπη στα μεταναστευτικά κύματα; Ο Ισπανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, David Trueba δημιούργησε ένα παρόμοιο σενάριο. Ένα σενάριο που όσο περνούν οι μέρες  φαντάζει όλο και λιγότερο απίθανο.

Ο David Trueba μας καλεί να φανταστούμε, μέσα από ένα άρθρο του στην El Pais, ένα σενάριο. Σύμφωνα με αυτό η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη θα ωθούσε τους Ευρωπαίους σε μαζική μετανάστευση στην Αφρικανική ήπειρο. Και σε αυτή την περίπτωση η Αφρική θα φερόταν στους μετανάστες όπως η Ευρώπη συμπεριφερόταν μέχρι πρότινος.

«Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στην Ευρώπη με τρόπο ανεξέλεγκτο, ενώ στην αφρικανική ήπειρο λόγω των κλιματικών συνθηκών, δεν έχει καμία επίπτωση.

Τρομοκρατημένες οικογένειες Ευρωπαίων θα επιχειρούσαν μαζικά να δραπετεύσουν από την ασθένεια, βγαίνοντας στο δρόμο προς τα σύνορα της Αφρικής. Θα προσπαθούσαν να διασχίσουν τη θάλασσα μέσω του Στενού του Γιβραλτάρ, θα επιβιβάζονταν σε πρόχειρα σκάφη από τα ελληνικά νησιά και τις τουρκικές ακτές. Κυνηγημένοι από την απειλή μιας νέας θανατηφόρας πανώλης, θα προσπαθούσαν να φτάσουν στην ασφάλεια, εξουθενωμένοι από την ακραία ανάγκη.

Αλλά όταν θα έφταναν στην ακτή της Αφρικής, οι φράκτες που οι ίδιοι έχουν υψώσει, οι βίαιοι έλεγχοι που οι ίδιοι έχουν εγκαθιδρύσει, τα σκληρά και ανελέητα σύνορα, θα αντέστρεφαν την δύναμη ανάσχεσης. Οι βορειοαφρικανικές δυνάμεις ασφαλείας θα πυροβολούσαν τους Ευρωπαίους δίχως έλεος και θα τους φώναζαν: γυρίστε πίσω, αφήστε μας ήσυχους, δεν θέλουμε την αρρώστια σας, τη δυστυχία σας, την απελπισία σας.

Εδώ, εάν οι σεναριογράφοι ήθελαν να κορυφώσουν το δράμα, θα επέτρεπαν σε κάποιους Ευρωπαίους, με τη βοήθεια συμμοριών διακινητών, να φτάσουν σε αφρικανικούς προορισμούς, όπου οι αρχές θα τους έβαζαν σε καραντίνα, θα τους στοίβαζαν σε άθλιας στρατόπεδα, όπου θα έχαναν όλα τα υπάρχοντά τους, τις σχέσεις τους και την αξιοπρέπειά τους.»

Φαντάζει ακόμα στα μάτια σας απίθανο;     


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν;

Ένας νοβελίστας σε ένα ακραίο σενάριο για τον ιό. Ανακτήθηκε από parallaximag.gr (Τελευταία προβολή 18/03/2020)

Κι εάν οι Ευρωπαίοι μετανάστευαν στην Αφρική λόγω κορωνοϊού. Ανακτήθηκε από doctv.gr (Τελευταία προβολή 18/03/2020)

Είμαι η Χριστίνα. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, Κρήτης. Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Μεγάλες μου αγάπες ο αθλητισμός, το διάβασμα, η μουσική και το γράψιμο.

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

Παγκόσμια μείωση στην ελευθερία του διαδικτύου

Και φέτος η παγκόσμια ελευθερία του διαδικτύου συνεχίζει να ακολουθεί μια καθοδική πορεία. Ένα εργαλείο…

Πολιτισμός

Οι μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου

Ιστορικά υπήρξαν πολλές αυτοκρατορίες. Ποιες από αυτές όμως ήταν οι μεγαλύτερες; Και πως μπορούμε να…

Πολιτισμός

Μύθοι της ελληνικής γλώσσας

Η ελληνική γλώσσα, ζωντανή και πολυδιάστατη, συνοδεύει τον πολιτισμό μας για χιλιάδες χρόνια. Όπως τονίζει…

Πολιτισμός

Στο μεταίχμιο δύο εποχών : Η έκθεση Monet – Warhol

Η έκθεση Monet – Warhol είναι γεγονός! Το ίδρυμα Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή, γνωστό για…

Πολιτισμός

Τα αναμορφωτήρια της μεταπολεμικής Ελλάδας

Η μεταπολεμική Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια βαθιά κοινωνική κρίση που έθεσε στο επίκεντρο την…

Πολιτισμός

Έμφυλη βία στην ελληνική μυθολογία

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που μόλις πέρασε, μια ημερομηνία που σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα…

Πολιτισμός

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την δουλειά των φιλολόγων;

Βελτίωση της διδασκαλίας και προσωποποιημένη μάθηση Είναι αδιαμφισβήτητο ότι στις μέρες μας η τεχνητή νοημοσύνη…