«Παιχνίδια στη Σοφίτα» στο Θέατρο Χυτήριο: Παράταση παραστάσεων λογω επιτυχίας

ΛΙΛΛΙΑΝ ΧΕΛΛΜΑΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Τα πιστοποιητικά φεύγουν – ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ συνεχίζουν!

Για 4 παραστάσεις 7&8/5 και 14&15/5 η παράσταση που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, παίρνει παράταση στο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

Επειδή υπάρχουν θεατρόφιλοι που δεν μπόρεσαν να δουν – λόγω του πιστοποιητικού εμβολιασμού που τώρα καταργείται – την εξαιρετική παράσταση ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ της ΛίλλιανΧέλλμαν.

Το θέατρο είναι εδώ ελεύθερο για όλους.

Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας  για Το φροϋδικό, βραβευμένο έργο της ΛίλλιανΧέλλμαν «Παιχνίδια στη σοφίτα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μ’ έναν εκλεκτό θίασο στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Advertising

Αμερική δύο αδελφές που ζουν μαζί ( μια και ποτέ τους δεν παντρεύτηκαν )καλλιεργούν και συγχρόνως απεχθάνονται την εξάρτηση του αδερφού τους, Τζούλιαν, απ’ αυτές. Η μεγάλη έκπληξη έρχεται, όταν εκείνος ξαφνικά επιστρέφει σπίτι μ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο μυστηριωδώς έχει αποκτήσει συνοδευόμενος από τη συναισθηματικά ασταθή σύζυγό του Λίλυ, και την απόμακρη και αριστοκρατική μητέρα της Άλμπερτιν. Οι αδελφές Κάρρι και Άννα ξαφνικά διαπιστώνουν πως η θέση εξουσίας που πάντα κατείχαν πάνω του χάνει την ισορροπία της και η ζωή τους βυθίζεται στο χάος.

Κεντρικό θέμα της Χέλλμαν οι οικογενειακές σχέσεις – οι οποίες επανέρχονται διαρκώς στα έργα της·ωστόσο εδώ βασίζονται σ’ έναν ακραίο συναισθηματικό κανιβαλισμό. Δε μιλάμε πλέον γι αγάπη αλλά για κτητικότητα, όπου το αίσθημα ευτυχίας δύσκολα μπορεί νανθίσει. Ένα έργο μ έντονη κριτική απέναντι στις έμμονες προσκολλήσεις που δημιουργούν οι οικογενειακοί δεσμοί. Έτσι, τα «Παιχνίδια στη σοφίτα» γίνονται μια ιστορία για το τι συμβαίνει στους ενήλικες που ποτέ δεν ωριμάζουν, όταν ξαφνικά αφαιρείται η προστατευτική ασπίδα της αυταπάτης τους.Τα καλά κρυμμένα μυστικά εκτίθενται:απληστία, μοχθηρία και μίσος. Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα «παιχνίδια στη σοφίτα». Ό,τιακολουθεί το λαχάνιασμα του νυφικού πόθου, οι αμηχανίες της ανικανότητας, οι αποκαλύψεις της αιμομικτικής επιθυμίας– είναι τα στοιχεία αυτά που κάνουν το έργο μοναδικό.

Το Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμούστήνει μια υψηλών προδιαγραφών παραγωγήκαι ο Αλέξανδρος Κοέν επιστρέφει στη Χέλλμαν ύστερα από τους επιτυχημένους «Ψιθύρους» (Θέατρα Αθηνών και Δημήτρης Χορν).

Advertising

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη:Χριστιάννα Μαριόλη

Advertising

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά):

Μαριάννα Κιμούλη, Γεωργία Μαυρογεώργη, Θεοδώρα Σιάρκου, Τζούλη Σούμα, Σόλων Τσούνης

Επικοινωνία-προβολή: Νταίζη Λεμπέση | Τηλέφωνο 6908502631 | emaildaisylempesi@hotmail.gr |
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Καλλιτεχνική επιμέλεια φωτογραφιών: Μάριαμ Νίκου

Παραγωγή: ΒάσιαΠαναγοπούλου

Advertising

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Σάββατο 21:00 και Κυριακή στις 20:00

τιμές εισιτηρίων:15 €  (κανονικό), 12 €  (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση στο ticketplus.gr

Advertising

Περισσότερα από τη στήλη: Θέατρο

Θέατρο

Αγαμέμνων στο Επίκεντρο: Ο κύκλος του αίματος

Ο Αγαμέμνων στο Επίκεντρο της Πάτρας. Είδαμε την παράσταση της Ραφίκας Σαουίς πάνω σε μία πρωτοπόρα…

Θέατρο

Το κοινωνικό θέατρο: χαρακτηριστικά, εκπρόσωποι και η πρωτοποριακή φιλοσοφία του

Πηγή εικόνας: athinorama.gr Το κοινωνικό θέατρο, ως όρος αρχίζει να χρησιμοποιείται κατά τον 20ο αιώνα.…

Θέατρο

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών στο Αριστοτέλειον

“Carpe Diem παιδιά.  Αδράξτε τη μέρα!” Αυτά είναι τα λόγια του καθηγητή Κήτινγκ, που μας…

Θέατρο

Οιδίποδας Τύραννος: Μοίρα ή προσωπική ευθύνη;

Είναι ο άνθρωπος κύριος της μοίρας του ή η πορεία της ζωής του εκπληρώνει ένα…

Θέατρο

Ο ηθοποιός Διονύσης Παπανδρέου θέλει να ζει, όχι απλά να επιβιώνει. Αλλιώς, όλα είναι φακντ-απ!

Από την «Γη της Ελιάς» ως Φίλιππος στην επιβλητική σκηνή του Θεάτρου Άλφα και την…

Θέατρο

Ανδρομέδα – Τέσσερις γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες

Η θεατρική ομάδα Ανδρομέδα τολμά να φέρει στη σκηνή θέματα που το μαζικό θέατρο ίσως…

Θέατρο

Ο Γιώργος Σκανδάλης κερνάει διπλό ελληνικό στο Τορόντο

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός παραγωγός Γιώργος Σκανδάλης, ανήκει στους ανθρώπους που εύχεσαι να γνωρίσεις…