Νόστιμη και γρήγορη σαλάτα με καρπούζι και φέτα!

Πηγή: halfbakedharvest.com

Το καρπούζι κατάγεται από την Αφρική, του αρέσει η ζέστη και απεχθάνεται το κρύο. Αποτελεί θαυμάσια εναλλακτική λύση για γλυκό ή σνακ εξαιτίας της χαμηλής θερμιδικής αξίας. Το καρπούζι είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία καθώς περιέχει εξαιρετική πηγή νερού και θρεπτικών συστατικών και μπορείτε να το φάτε άφοβα! Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρείται πως ήταν το πρώτο έθνος που καλλιέργησε καρπούζια. Οι χώρες γύρω από τη Μεσόγειο είναι χώρες με αξιοσημείωτη παραγωγή καρπουζιού. Αν και ο πιο συνηθισμένος τύπος καρπουζιού είναι αυτός που αποτελείται από ροζ ή κόκκινη σάρκα και μαύρους σπόρους, υπάρχουν και άλλες ποικιλίες που παράγουν κίτρινη ή πορτοκαλί σάρκα και πράσινο ριγωτό φλοιό. Ο καρπός μπορεί να φαγωθεί ωμός ή σε γλυκό του κουταλιού. Συχνά καταναλώνεται ως χυμός ή σε κοκτεϊλ του καλοκαιριού.

Οι σαλάτες με το καρπούζι είναι μία ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Βοηθούν στην ενυδάτωση και κάνουν καλό στο δέρμα και στα μαλλιά που μπορεί να έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο! Πολλοί τις επιλέγουν γιατί σε χορταίνουν, δεν σε φουσκώνουν και δεν απαιτούν κόπο. Φανταστείτε να είστε με την παρέα σας στην αυλή ή στην βεράντα και να απολαμβάνετε την παρακάτω απολαυστική συνταγή. Η σαλάτα με το καρπούζι και την φέτα είναι ένας συνδυασμός πολύ συναντάται πολύ συχνά. Ωστόσο, τα υπόλοιπα φρέσκα υλικά που θα προσθέσετε θα κάνουν την διαφορά και θα προκαλέσουν έκρηξη στον ουρανίσκο σας! Ποιος δεν αγαπάει το καρπούζι τώρα που καλοκαίριασε! Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία πρωτότυπη, πολύχρωμη και υγιεινή σαλάτα με καρπούζι! Πάμε να ετοιμάσουμε την πιο νόστιμη και δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα τώρα! Μην διστάζετε, λοιπόν, να φτιάχνετε εύκολες και γρήγορες σαλάτες με φρούτα όπως είναι το καρπούζι. Οι σαλάτες είναι η ιδανική λύση για να εμπλουτίσετε το τραπέζι και την διατροφή σας!

 

Πηγή: halfdakedharvest.com

Υλικά 

2 μέτριες φέτες καρπούζι

Advertising

Advertisements
Ad 14

πολύχρωμα ντοματίνια (όχι ώριμα)

1 μεσαίο κομμάτι φέτα

1 χούφτα χοντροκομμένα κάσιους

1 κρεμμύδι

Advertising

λίγα φύλλα δυόσμου

κρέμα βαλσάμικο για το γαρνίρισμα

ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

Advertising

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φλούδες από το καρπούζι και κρατάμε την σάρκα του. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε για να μην λιώσει. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το καρπούζι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στα 2, την φέτα κομμένη σε κυβάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κάσιους σπασμένα στο χέρι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμαι λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

                                                                                               Καλή όρεξη!

Advertising

 

  • eliva.gr
  • healthia.gr
  • wikifarmer.com
  • wikipedia.org
  • argiro.gr

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…