Το Ψυρρή έχει ιστορία. Αμέσως μετά την τουρκοκρατία συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της Αθήνας. Αργότερα, μετατράπηκε σε εργατική συνοικία. Σήμερα, διατηρεί τη ζεστασιά και το εναλλακτικό στοιχείο στον χαρακτήρα του. Είναι γεμάτο από μεζεδοπωλεία και μπαρ που υποδέχονται με αγκαλιές τα νυχτοπούλια της πόλης. Το αγαπημένο μου μπαρ προς τα εκεί είναι το Barrett, στην Πρωτογένους 11.

Το Barrett…
To Barrett πήρε το όνομά του από τον Syd Barrett -Βρετανό τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd. Άνοιξε τον Ιούλιο του 2015. To Barrett είναι από τα μαγαζιά που ευχήθηκες να μη γίνει ποτέ διάσημο για να το απολαμβάνεις μόνο εσύ και οι φίλοι σου. Ή μόνο εσύ, καθώς το Barrett σίγουρα ενδείκνυται για μοναχικό ποτό, ώστε να αποφορτιστείς και να ευχαριστηθείς την παρέα του εαυτού σου. Βέβαια, στο τέλος της βραδιάς σίγουρα θα έχεις γνωρίσει κόσμο. Η φωτεινή επιγραφή ” ‘Cause we are the fishes”, δε γινόταν να μην κλέψει τις καρδιές όσων αγαπούν τη φωτογραφία, είναι fans της ροκ και γενικότερα έχουν γούστο. Έτσι, έχει γίνει στέκι για πολλούς και όλοι τους έχουν να σου πουν ιστορίες από το Barrett.

Η λιτή διακόσμηση του μπαρ σου δίνει την εντύπωση πως σε αυτό το κτήριο του 1900 όλα ταίριαξαν τυχαία. Από τα σουβέρ και τις γλάστρες, μέχρι τους βαθιούς καναπέδες με vintage πινελιές, είναι όλα τους μελετημένα για να ικανοποιούν και τους πιο ψαγμένους.
Το Barrett προσφέρει καφέδες, σπιτικά ροφήματα, snacks και καθαρά ποτά σε προσιτές τιμές από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το χάραμα περίπου. Μετά τις 8.30 θα ακούσεις μουσικάρες από φιλικούς Djs. Τα Σ/Κ θα χορέψεις κιόλας. Όταν λέω μουσικάρες, εννοώ Nick Cave, Madrugada και Lana Del Rey, το εφηβικό μου είδωλο, και άλλα πολλά.
Αυτό που με κάνει να συμπαθώ ακόμα περισσότερο το Barrett είναι ότι δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δημοσιοποιήσουν τη δουλειά τους. Στον πρώτο όροφο, φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, ρούχων και αξεσουάρ από ταλέντα. Για νέες εκδηλώσεις μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.

Τα λέμε λοιπόν στην μπάρα του Barrett!