
Παρουσίαση του βιβλίου
Το βιβλίο «Το κορίτσι με τα Πορτοκάλια» θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ένα ρομαντικό παραμύθι. Βέβαια, το λογοτεχνικό και ταυτόχρονα φιλοσοφικό στοιχείο δεν απουσιάζει. Το βιβλίο ξεκινάει με μια εισαγωγή του δεκαπεντάχρονου Γκέοργκ. Ο πατέρας του Γκέοργκ, πέθανε όταν αυτός ήταν τεσσάρων ετών. Συνεπώς, οι αναμνήσεις που είχε με αυτόν είναι ελάχιστες. Μετά τον θάνατό του, ο παππούς και η γιαγιά του Γκέοργκ έμειναν για λίγο καιρό με αυτόν και τη μητέρα του ώστε να τη βοηθήσουν αλλά και να βάλουν μια τάξη στα πράγματα του γιου τους. Ωστόσο, ανάμεσα στα τόσα πράγματα, δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια, η γιαγιά του Γκέοργκ ανακάλυψε τυχαία την ιστορία «Το κορίτσι με τα Πορτοκάλια», που είχε γράψει ο πατέρας του πριν τον θάνατό του. Η ιστορία προοριζόταν για τον Γκέοργκ. Ο ενθουσιασμός του μεγαλώνει όλο και περισσότερο καθώς τη διαβάζει. Ποιο ήταν τελικά το κορίτσι με τα πορτοκάλια, που αναφέρει συνεχώς ο πατέρας του;
Από την παρουσίαση του οπισθόφυλλου:
Ένα σύγχρονο παραμύθι με φιλοσοφική διάσταση, μια πανέμορφη ιστορία αγάπης.
Δύο φωνές ενώνονται σε έναν εκπληκτικό διάλογο και δημιουργούν ένα βιβλίο έμπνευσης και αισιοδοξίας που δίνει απαντήσεις σε βαθιά προσωπικά ερωτήματα. Βρείτε την αγάπη και κυρίως τη δύναμη να επιλέξετε τα πιο δύσβατα μονοπάτια της ζωής. Ένα μυθιστόρημα που υπερβαίνει τα σύνορα του χρόνου και μας οδηγεί σε επίγειους και υπέργειους παραδείσους.
Ο συγγραφέας του βιβλίου ”Ο Κόσμος της Σοφίας”, που ενέπνευσε ανθρώπους κάθε ηλικίας βοηθώντας τους να κατανοήσουν την ιστορία της φιλοσοφίας, ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας ενός μυστηριώδους κοριτσιού που έμελλε να αλλάξει την πορεία της ζωής ενός απλού καθημερινού αγοριού και φιλοδοξεί να αλλάξει και τη δική σας.
Ο συγγραφέας του βιβλίου
Ο συγγραφέας του βιβλίου, ονομάζεται Jostein Gaarder (Γιοστέιν Γκάαρντερ) και γεννήθηκε το 1952. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και λογοτεχνία στο Όσλο της Νορβηγίας. Επιπλέον, εργαζόταν ως καθηγητής φιλοσοφίας για δέκα χρόνια. Αρχικά, ξεκίνησε να γράφει βιβλία τα οποία απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά και εφήβους. Το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι «Ο Κόσμος της Σοφίας», το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, είναι συγγραφέας διαφόρων παιδικών βιβλίων όπως «Το μυστήριο των Χριστουγέννων», «Η μαγική βιβλιοθήκη», «Το κάστρο των Αγγέλων» κ.ο.κ. Σήμερα, εργάζεται αποκλειστικά ως συγγραφέας. Ζει μαζί με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του στο Όσλο.

«Το κορίτσι με τα Πορτοκάλια», είναι ένα βιβλίο που κρατά τον αναγνώστη συνεχώς σε αγωνία. Καθώς το διαβάζουμε, όλο και περισσότερα ερωτήματα δημιουργούνται. Ποιο είναι το κορίτσι με τα πορτοκάλια; Γιατί πάντα κρατάει μια σακούλα γεμάτη με πορτοκάλια; Θα καταφέρει ο πατέρας του Γκέοργκ να τη γνωρίσει;
Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του άρθρου:
Gaarder, Jostein, 1952. Ανακτήθηκε από: http://www.biblionet.gr/author/507/Jostein_Gaarder. (Τελευταία πρόσβαση: 22.07.2020).