Το MAXMAG και οι εκδόσεις Κέδρος σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δύο αντίτυπα του βιβλίου “Η φύλακας του αρχείου” του Αντώνη Γιανακού. Για να λάβεις μέρος στην κλήρωση το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.
Έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε για το βιβλίο “Η φύλακας του αρχείου” του Αντώνη Γιανακού, οι νικητές είναι οι παρακάτω:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
Ημερομηνία έναρξης: 19/11/2021
Ημερομηνία λήξης: 22/11/2021
Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς.
Περίληψη:
Αθήνα, καλοκαίρι του 2014.
Στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης η Μαρί, ιστορικός από τη Γαλλία, προκειμένου να στηρίξει το διδακτορικό της, κάνει έρευνα στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας για την περίοδο του Εμφυλίου. Άθελά της παρακολουθεί την πορεία ενός ζευγαριού – μιας αντάρτισσας και ενός γιατρού – που χώρισαν τον Δεκέμβριο του 1936 και ξαναβρέθηκαν το 1948 στον Γράμμο και στο Βίτσι. Τα βήματα της νέας ιστορικού την οδηγούν στις Πρέσπες. Ύστερα από αυτό το ταξίδι τίποτα στη ζωή της δεν είναι το ίδιο.
Ο αναγνώστης θα συναντήσει απλούς ανθρώπους αλλά και ιστορικά πρόσωπα στη διαδρομή τους από το 1948 έως το 2014. Τα γεγονότα περιστρέφονται γύρω από το αρχείο του ενιαίου ΚΚΕ και τη μεταφορά του από το Σίμπιου της Ρουμανίας στα Σκόπια, και μετά στην Αθήνα. Οι προσωπικές ιστορίες συναντούν την Ιστορία και το αντίστροφο.
Ένα μυθιστόρημα για τον Εμφύλιο στη Δυτική Μακεδονία, το Μακεδονικό ζήτημα και τους πολιτικούς πρόσφυγες. Για τα αρχεία και τη σημασία τους. Για εκείνα τα ίχνη που, εάν διασωθούν, δικαιώνουν τους συλλογικούς και προσωπικούς αγώνες.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Αντώνης Γιανακός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, μία συλλογή διηγημάτων και ένα μυθιστόρημα. Η φύλακας του αρχείου είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.