
Όλοι περιμένουμε την Ανάσταση του Κυρίου και με χαρά θα λάβουμε το Άγιο Φως να το μεταφέρουμε σπίτι μας. Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως ανήκει κυριολεκτικά στους νοικοκυραίους που θα αναλάβουν τις ετοιμασίες για το αναστάσιμο τραπέζι. Το αιώνιο πρόβλημα, και ερωτήματα “τι θα μαγειρέψω;” Για αυτό είμαστε εμείς εδώ, η ομάδα του MAXMAG για να σας διευκολύνουμε και να σας δώσουμε ένα πλήρες μενού για το τραπέζι της Ανάστασης.
Τα ποτά της Ανάστασης: Τα ποτά της Ανάστασης, value for money επιλογές

ένα νόστιμο ποτό-κρασί δεν σημαίνει πάντα και ακριβό. Έτσι τα ποτά της Ανάστασης είναι νόστιμες value for money επιλογές .
Από την Δήμητρα Βλάχου, βρείτε τη συνταγή εδω.
Ορεκτικό: Μανιτάρια γεμιστά με απάκι και τυριά.

Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο ορεκτικό που υπό προϋποθέσεις μπορεί να σταθεί και ως κυρίως. Στην παρούσα πρόταση ωστόσο είναι η τέλεια επιλογή για το τραπέζι του Πάσχα, την ώρα που όλοι ή οι περισσότεροι θα έχουν το νου τους στα κρέατα και τα υπόλοιπα συνοδευτικά. Συνεπώς, αυτά τα μανιτάρια θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση του τι διαφορετικό μπορείτε να φτιάξετε για να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας.
Από τον Γιώργο Άγγελο Δουλαβέρη, βρείτε τη συνταγή εδώ.
Κυρίως πιάτο: Αρωματικό αρνάκι με baby πατάτες
Το αρνί είναι ένα παραδοσιακό πασχαλινό πιάτο εδώ και αιώνες και εξακολουθεί να απολαμβάνεται ευρέως σήμερα. Το πλούσιο και γευστικό κρέας συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία πλευρών, από ψητά λαχανικά μέχρι πουρέ πατάτας. Το άρωμα του σκόρδου και του δεντρολίβανου θα γεμίσει το σπίτι σας καθώς το αρνί ψήνεται αργά στο φούρνο, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Επίσης, λέγεται ότι συμβολίζει τη θυσία του Ιησού Χριστού και η πλούσια γεύση και τρυφερότητά του το καθιστούν αγαπημένο στους λάτρεις του κρέατος. Αυτή η συνταγή είναι εύκολο να ακολουθηθεί και απαιτεί μόνο λίγα συστατικά, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο χωρίς υπερβολική προσπάθεια.
Από την Ειρήνη Πολυδωροπούλου, βρείτε τη συνταγή εδώ.
Σούπα: Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μεγάλο Σάββατο και οι προετοιμασίες για το τραπέζι της Ανάστασης έχουν ξεκινήσει με την μαγειρίτσα να έχει τον κύριο ρόλο! Η μαγειρίτσα συμβολίζει την μετάβαση από τις 40 μέρες νηστείας στην κρεατοφαγία του Πάσχα. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια, είναι μία vegetarian εκδοχή, είναι ελαφριά και σίγουρα ένα υγιεινό πιάτο που προτιμάται από πολύ κόσμο!
Από την Μαρία Πάρνου, βρείτε την συνταγή εδώ.
Σαλάτα: Ιδέες για πασχαλινές σαλάτες με αυγά

Στο τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα, την παράσταση συνήθως την κλέβουν τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα, η σαλάτα είναι απλά για να υπάρχει στο τραπέζι και συνήθως, είναι πάντα το “παραπονεμένο” πιάτο ανάμεσα σε τόσα εδέσματα που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές, μπορεί σχεδόν κανένας να μην την δίνει σημασία αλλά αν λείπει το βλέπουν όλοι.
Από την Γεωργία Τοπούζη, βρείτε τη συνταγή εδώ.
Γλυκό: Κρητικά αρωματικά καλιτσούνια Κρήτης με μοσχολέμονο

Όπως σε κάθε παραδοσιακό έδεσμα, έτσι και στα καλιτσούνια κάθε σπίτι έχει τη δική του συνταγή, τόσο στην Ανατολική, όσο και στη Δυτική Κρήτη. Φυσικά ποτέ δεν λείπουν από το πασχαλινό τραπέζι. Στη γέμιση, για μυρωδιά, άλλες νοικοκυρές βάζουν κανέλα, άλλες μαστίχα, άλλες ξύσμα λεμονιού, άλλες βάρσαμο (δυόσμος), άλλες έλαιο αμυγδάλου, ενώ τα τελευταία χρόνια μερικές προσθέτουν απόσταγμα βανίλιας και άλλες συνδυασμό κάποιων από τα παραπάνω. Στην οικογένεια μου βάζουμε μοσχολέμονο.
Από τον Αλκιβιάδη Καλλιγεράκη, βρείτε τη συνταγή εδω.
Κουλουράκια: Αρωματικά Γιαννιώτικα κουλουράκια

Ένα από τα γλυκά που ανυπομονούμε πάντα να γευτούμε και δεν λείπουν ποτέ από το πασχαλινό μας τραπέζι είναι τα κουλουράκια. Κάθε τόπος, αλλά και κάθε σπίτι, ακολουθεί τη δική του συνταγή, με το αποτέλεσμα όμως να είναι πάντα μοναδικό. Για το φετινό Πάσχα, δοκιμάζουμε τα κουλουράκια της Ηπείρου ή αλλιώς Γιαννιώτικα. Μια συνταγή για κουλουράκια τόσο βουτυράτη και λαχταριστή, που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε γιατί δεν την είχαμε δοκιμάσει νωρίτερα. Εκτός, όμως, από την υπέροχη αφράτη υφή και το βουτυράτο άρωμά τους, αυτό που κάνει τα Γιαννιώτικα κουλουράκια να ξεχωρίζουν είναι η ζάχαρη άχνη που τα διακοσμεί.
Από την Δροσιά Φισκατώρη, βρείτε τη συνταγή εδώ.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία !