Κέικ με βρώσιμα τριαντάφυλλα και ροδόνερο

Πηγή: Συνταγωγώ

Τα τριαντάφυλλα ανέκαθεν είναι το λουλούδι του έρωτα και τις αγάπης, τα έχουμε συνηθίσει όλοι μας στα ανθοδοχεία, σε μπουκέτα, στους κήπους. Φρέσκα, αποξηραμένα ή ψεύτικα! Τα έχουμε δει να γίνονται γλυκό του κουταλιού ή κολόνια στα παιδικά μας χρόνια. Είναι αγαπημένο λουλούδι ειδικά για τις γυναίκες με ωραία χρώματα και μυρωδιά. Πόσοι όμως τα έχετε δει σε γλυκό (όχι κουταλιού) και τα έχετε γευτεί; Ας μιλήσουμε για αυτά τα μικρά βρώσιμα αρωματικά αποξεραμένα τριαντάφυλλα που έχουν κλέψει τις καρδίες του κόσμου τα τελευταία χρόνια και ολοένα και περισσότεροι τα χρησιμοποιούν.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα τριαντάφυλλα βρώσιμα, υπάρχουν και άλλα λουλούδια όπως η αμυγδαλιά, η βιολέτα, το γεράνι, το γιασεμί και το γαρίφαλο, ο ιβίσκος και η καλέντουλα, η λεβάντα και οι λεμονανθοί  η πασχαλιά και την πορτοκαλιά.  Συνήθως τα βλέπουμε σε εκδηλώσεις στα πακ κεικ, στα μπισκότα σε τούρτες κ.α. δίνουν χρώμα και ζωντάνια στα γλυκίσματα και πλέον ο κόσμος τα συνήθισε και τα ζητάει. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι πως τα βρώσιμα λουλούδια είναι θρεπτικά, περιέχουν μέταλλά, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Βρώσιμα πανσεδάκια
Πηγή:wikifarmer

Τα μικρά αρωματικά αποξεραμένα τριανταφυλλάκια Μαρόκου με το υπέροχο ροζ-μωβ χρώμα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αρωματίσει και να διακοσμήσει κανείς γλυκά και ποτά. Μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα και σε σχέση με τα φρέσκα βρώσιμα λουλούδια μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετό καιρό.

Πηγή:https://lenkasweetdreams.gr/

Υλικά για το αρωματικό κέικ τριαντάφυλλο

  • Πέντε αυγά
  • Δύο κούπες ζάχαρη
  • μισό βιτάμ-μισό σπορέλαιο
  • Μία κούπα γάλα
  • Δύο κ.σ ροδόνερο
  • Τρείς κούπες αλεύρι + ένα μπέικιν
  • Ένα κ.γ σόδα

Εκτέλεση συνταγής για το κεικ

Εκτέλεση:

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν
  • προσθέτουμε το γάλα και τη σόδα
  • ανακατεύουμε για δυο λεπτά
  • τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα!!!
    Σε αλευρωμένη και καλά βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα!!!!

Υλικά για το γλάσο 

  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ λεμόνι
  • 1 κ.σ ροδόνερο
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ

Εκτέλεση για το γλάσο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και απαλό γλάσο,

Συμβουλή: αν βγει πηκτό προσθέτουμε υγρασία, αν βγει νερουλό προσθέτουμε άχνη. Το γλάσο γενικά θέλει καλό ανακάτεμα ώστε να γίνει λείο και μεταξένιο, μην το φοβηθείτε, είναι πολύ εύκολο να γίνει. Προσέξτε την άχνη, να είναι χωρίς χοντρά κομμάτια, αν έχει απλά τα σπάτε με ένα πιρούνι.

Advertising

Γαρνίρουμε με μικρά αρωματικά βρώσιμα τριαντάφυλλα.

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…