Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

«Ένα αστέρι γεννιέται» με τη Lady Gaga και τον Bradley Cooper

«Ένα αστέρι γεννιέται»

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες μελλοντικές κυκλοφορίες ξεκίνησε γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο: πρόκειται για το remake της κλασικής ταινίας «Ένα αστέρι γεννιέται» με πρωταγωνιστές τη Lady Gaga και τον Bradley Cooper. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου του 2018 και θα αποτελέσει επίσης το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Cooper αφού αποφάσισε να σταθεί και πίσω από την κάμερα, δηλώνοντας μάλιστα πως το όνειρό του πριν από την υποκριτική ήταν η σκηνοθεσία.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν ηθοποιό που είχε γνωρίσει την καταξίωση και βοηθά μια νεαρή ταλαντούχα ηθοποιό και τραγουδίστρια να γίνει διάσημη, ενώ η δική του καριέρα έχει πάρει καθοδική πορεία εξαιτίας του αλκοολισμού και της ηλικίας του. Ο Cooper, που ξεκίνησε να σχεδιάζει την ταινία όσο γύριζε το «American Sniper» με τον Clint Eastwood το 2014, είχε αρχικά σκεφτεί την Beyonce για το ρόλο της Ally, της νέας ηθοποιού, όμως οι διαπραγματεύσεις λίμνασαν και τελικά πρόσφερε το ρόλο στη Lady Gaga, ή κατά κόσμον, Stefani Germanotta.

Η Gaga έσκασε σαν πυροτέχνημα στην παγκόσμια μουσική σκηνή το 2008 με το πρώτο της άλμπουμ «The Fame» και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες ποπ σταρ του κόσμου, καθώς και θέμα συζήτησης για τα αμφιλεγόμενα βίντεο και τις εκκεντρικές εμφανίσεις της. Μια εκκεντρικότητα που φαίνεται να έχει μετριάσει τα τελευταία χρόνια, ενώ ασχολείται και με πολλά διαφορετικά project: κυκλοφόρησε ένα τζαζ άλμπουμ με τον Tony Bennett το 2014 και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της στο «American Horror Story: Hotel» το 2016.

Και παρόλο που η τραγουδίστρια δεν είναι άσχετη με την υποκριτική και έχει αποδείξει πολλές φορές επί σκηνής τις φωνητικές δυνατότητές της, έχει σίγουρα δύσκολο έργο μπροστά της για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κοινού. Το «Ένα αστέρι γεννιέται» είναι ένα από τα μεγάλα κλασικά μιούζικαλ-σήματα κατατεθέν της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ και ο ρόλος της Ally αρκετά απαιτητικός. Η πρώτη που τον ανέλαβε ήταν και η πρώτη ηθοποιός που τιμήθηκε ποτέ με Όσκαρ, η Janet Gaynor, το 1937. Όμως αυτή που σημάδεψε ίσως το ρόλο ήταν η Judy Garland που πρωταγωνίστησε στο πρώτο remake της ταινίας το 1954, δίπλα στον James Mason. Το γεγονός ότι η Garland είχε χάσει τότε το Όσκαρ από την Grace Kelly παραμένει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις της Ακαδημίας μέχρι σήμερα.

«Ένα αστέρι γεννιέται»

Η ταινία γυρίστηκε άλλη μια φορά, το 1976, με πρωταγωνιστές την Barbra Streisand και τον Kris Kristofferson, όμως δε γνώρισε την ανάλογη επιτυχία. Μέχρι σήμερα, η κορυφαία εκδοχή θεωρείται αυτή του 1954, με την Garland να δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, και να παρατηρείται το μάλλον σπάνιο φαινόμενο ένα remake να είναι καλύτερο από την πρωτότυπη ταινία! Μένει να δούμε πού ακριβώς θα βρεθεί η καινούρια προσπάθεια σε αυτή την κλίμακα. Αν η Lady Gaga τα καταφέρει, σίγουρα θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της.

 

Είμαι η Αναστασία, σπουδάζω Αγγλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, δηλώνω αμετανόητη βιβλιοφάγος, βλέπω τη μία ταινία μετά την άλλη και θέλω σε κάθε στιγμή της ζωής μου να παίζει από πίσω μουσική. Μπορείτε να με βρείτε στο anastasia16101@gmail.com.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Bugonia – Ο Λάνθιμος είναι δικαίως αγανακτισμένος

Ο Λάνθιμος στήνει ένα σκοτεινό παραμύθι για τη συντέλεια του κόσμου και την αυτοκαταστροφική φύση…

Κινηματογράφος

Το Black Phone 2 πιο πολύ κουράζει…παρά τρομάζει

Το The Black Phone 2 μιμείται μάλλον αποτυχημένα τη στοιχειωτική ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας, δοκιμάζοντας…

Κινηματογράφος

5 σκηνές αυτοσχεδιασμού που παρέμειναν στη ταινία

Σινεμά χωρίς σενάριο γίνεται; Όχι ακριβώς, αλλά μερικές φορές οι πιο αξέχαστες στιγμές γεννήθηκαν από…

Κινηματογράφος

3 ελληνικά διαμαντάκια στο TIFF66

Το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (TIFF66) είχε μια ενέργεια περίεργη, σχεδόν χαοτική. Ήταν μια γιορτή…

Κινηματογράφος

The Panic in Needle Park: Η καταθλιπτική πλευρά της ζωής

Το The Panic in Needle Park είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1971, σε σκηνοθεσία…

Κινηματογράφος

La Chinoise: Όταν ο Godard συναντά Mao, Brecht και Dostoevsky

Το La Chinoise του Jean-Luc Godard αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και απαιτητικές ταινίες…

Κινηματογράφος

38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου!

Το 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται δυναμικά στην Αθήνα από 20 έως 26 Νοεμβρίου 2025,…