Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς

Η υπόθεση

«Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης Κετίδου είναι ένα μαγευτικό παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Αγγελάκη, που συνδυάζει φαντασία και εκπαιδευτικά στοιχεία. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη Χαρά, ένα κορίτσι που ονειρεύεται ένα διαδραστικό αρχαιολογικό μουσείο όπου τα παιδιά μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας ανασκαφής. Το μουσείο αυτό προάγει την ενσυναίσθηση και την αποδοχή του διαφορετικού, ενσωματώνοντας δραστηριότητες όπως τραγούδια και επιδαπέδια παιχνίδια με ρομποτική. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά ενθαρρύνονται να μάθουν και να κατανοήσουν την πολιτιστική κληρονομιά με έναν διασκεδαστικό και συμμετοχικό τρόπο.

Ο στόχος

Η Ελένη Κετίδου, μέσα από την αφήγηση της Χαράς, επιδιώκει να εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους. Οι εικονογραφήσεις του βιβλίου είναι ζωντανές και γεμάτες χρώματα, συμβάλλοντας στην απόδοση της μαγείας και της φαντασίας που περιβάλλει το μουσείο των ονείρων. Το βιβλίο δεν είναι απλώς μια ιστορία, αλλά ένας οδηγός για την εξερεύνηση και την κατανόηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το έργο της Κετίδου αναδεικνύει τη σημασία της βιωματικής μάθησης και της παιδικής περιέργειας. Ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να μάθουν μέσα από την εμπειρία και να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση και σεβασμό για την ιστορία και τον πολιτισμό. «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη βιβλιοθήκη κάθε παιδιού, προσφέροντας τόσο ψυχαγωγία όσο και εκπαίδευση.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελένη Κυτίδου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981. Το 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών του ΑΤΕΙ Καβάλας. Έπειτα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στα Τμήματα «Διοικητική Επιστήμη και Πληροφοριακά Συστήματα» του ΑΤΕΙ ΑΜΘ και «Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση Ειδική Εκπαίδευση» του ΑΠΚΥ. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή, τις νέες τεχνολογίες και την εκπαιδευτική ρομποτική. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια ως βαθμολογήτρια εργασιών, μέλος οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής, αλλά και εισηγήτρια θεμάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής και ειδικής αγωγής. Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού της LEGO Education για την πλατφόρμα EV3 και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick και της UNICERT. Συμμετέχει ως συντονίστρια επιμορφωτών και επιμορφώτρια ρομποτικής σε επιμορφώσεις της κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης eTwinning. Στο παρελθόν εργάστηκε ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής τόσο στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων (ΙΕΚ ΟΑΕΔ, Δημόσια ΙΕΚ, ΕΠΑΣ). Από το 2019 είναι δημόσιος υπάλληλος ΤΕ Πληροφορικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παράλληλα, διδάσκει εκπαιδευτική ρομποτική στα ΚΔΑΠ Καβάλας. Κυκλοφορούν επίσης τα παιδικά βιβλία της «Η Μέλισσα της Χαράς και των συναισθημάτων» (Υδροπλάνο, 2021), «Τα Χριστούγεννα που έμαθα τον εαυτό μου» και «Μαγική Ζαχαρένια Συνταγή» (Κομνηνός, 2022).

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Τσαρλς Μπουκόφσκι: Η φωνή των παριών και του περιθωρίου

Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι (Charles Bukowski) γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1920 στο Άντερναχ της Γερμανίας, μοναχογιός…

Βιβλίο

Rachel Cusk: μια αυτοβιογραφική αφήγηση για την εμπειρία του χωρισμού

Η Rachel Cusk είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ευρηματικές και διεισδυτικές συγγραφείς της σύγχρονης…

Βιβλίο

The Summer I Turned Pretty: Από τις σελίδες της Jenny Han στο συγκινητικό φινάλε της Prime Video

  Η τριλογία που μύριζε καλοκαίρι   Η Jenny Han μας σύστησε το 2009 την…

Βιβλίο

Όσα παίρνει ο άνεμος: Το κλασικό έργο της Μάργκαρετ Μίτσελ

  Το Όσα παίρνει ο άνεμος ( Gone with the wind) της Μάργκαρετ Μίτσελ είναι…

Βιβλίο

Τρεις διάλογοι με τα μάτια του Τρούμαν Καπότε

  Ο περίφημος δημιουργός του “Πρόγευμα στο Τίφανις”, Τρούμαν Καπότε συνήθιζε να προκαλεί τόσο με…

Βιβλίο

Λένα Μαντά: Το βιβλίο που θα γίνει τηλεοπτικό φαινόμενο

Η Λένα Μαντά δημιουργεί πάλι έναν κόσμο γεμάτο συγκινήσεις, όπου οι ζωές πέντε γυναικών μπλέκονται…

Βιβλίο

Αν Μπροντέ: Η ξεχασμένη Μπροντέ και το αριστούργημά της

  Η Αν Μπροντέ, η ξεχασμένη αδελφή της διάσημης λογοτεχνικής οικογένειας, σπάνια βρίσκεται στο προσκήνιο.…