Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Το πρώτο βιβλίο του Νίνο Ξυπολιτά «Το χωριό των ανθρώπων»

το χωριό των ανθρώπων
Πηγή: fylatos.com

Το «Το χωριό των ανθρώπων» είναι το πρώτο βιβλίο του καλλιτέχνη Νίνο, όπως είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό, ή όπως τον γνωρίζουμε τώρα ως συγγραφέα, Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς . Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φυλάτος το 2021. Είναι ένα μικρό βιβλίο – 68 σελίδες – που περιγράφει σύντομα μια μεγάλη ιστορία, μια σημαντική προσπάθεια.

το χωριό των ανθρώπων
Πηγή: fylatos.com

Η πλοκή του διηγήματος

Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος που είχε από μικρός ένα όνειρο, να δημιουργήσει ένα χωριό που θα στεγάσει όλους τους άστεγους ανθρώπους της Αθήνας. Η επιθυμία του αυτή “ξυπνά” κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού του. Αρχίζει λοιπόν να σκέφτεται έντονα αυτή την βαθιά του επιθυμία και να κάνει σχέδια για δράση και πραγματοποίηση της επιθυμίας του. Ο ίδιος δίνει την σημαντική ενθάρρυνση στον εαυτό του για να συνεχίσει. Μπροστά σε διάφορα εμπόδια που έρχονται προσπαθεί να διατηρεί την αισιοδοξία του και να μένει προσηλωμένος στον στόχο του. Αυτή η ιδέα ενώνει μερικούς ανθρώπους, ενώνει όλον τον κόσμο, δημιουργεί ένα κοινό όραμα που ασπάζονται όλοι σαν να ήταν δικό τους.

Έδωσε και μοιράστηκε με κοντινούς και μη ανθρώπους ένα όραμα, θυμίζοντας στον κόσμο τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς. Σαν να θύμισε στους ανθρώπους τον βασικό κανόνα του να είσαι άνθρωπος: να είσαι καλός με τον συνάνθρωπο και να προσφέρεις όση βοήθεια μπορείς. Έτσι πολλοί έδωσαν ότι μπορούσαν για να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο χωριό των ανθρώπων. Με προσήλωση και επιμονή φαίνεται ότι τα κατάφερε και τίποτα άλλο παρά χαρά του προσέφερε αυτό του το εγχείρημα.

Το Χωριό των Ανθρώπων

Αυτό το χωριό δεν θα είναι όπως τα άλλα. Θα έχει μια αρχή στο τώρα και μια συνέχεια στο μέλλον. Στόχος της δημιουργίας του είναι να φιλοξενήσει ανθρώπους που έχασαν τα πάντα. Ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στον δρόμο. Χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια θα δεχόταν χιλιάδες ανθρώπους προσφέροντάς τους όχι απλά ένα σπίτι αλλά μια νέα αρχή.

Οι άνθρωποι του βιβλίου

Καθ΄ όλη την διάρκεια του βιβλίου δίνονται συνεχώς αντιφατικές και ακραίες εικόνες που μας θυμίζουν ότι ζούμε κάθε μέρα και πεθαίνουμε μία φορά. Τροχαία δυστυχήματα, απρόοπτοι θάνατοι, χαρούμενοι άνθρωποι βαθιά συγκινημένοι, άνθρωποι που επιμένουν, χαμογελαστοί άστεγοι, ενωμένοι άνθρωποι, δυνατές φιλίες, απλόχεροι άνθρωποι σε συναισθήματα και σε υλικά, . Ένα βιβλίο που τους χωράει όλους και θέλει να μας θυμίσει πως πρέπει να επιδιώκουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να μην σταματάμε να βάζουμε στόχους.

Είναι αληθινό όμως όλο αυτό; Μπορούν τα πράγματα να εξελιχθούν τόσο ομαλά και εύκολα μόνο και μόνο επειδή επιμένεις; Έγιναν όλα για κάποιο λόγο; Μπορεί το όνειρο να γίνει πραγματικότητα;

Τόσα και άλλα τόσα ερωτήματα θα προκύψουν φτάνοντας στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

 

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Το χωριό των ανθρώπων” έρχεται να αποδείξει πως η πίστη και η επιμονή μας ως προς τα όνειρα και τα θέλω μας είναι ικανές να οδηγήσουν τελικά στην υλοποίηση και στην εκπλήρωσή τους.

Θα μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρό του; Θα δείξει την ανάλογη πίστη και επιμονή στις δυσκολίες που θα συναντήσει στον δρόμο του; Θα καταφέρει τελικά να πραγματοποιήσει το χωριό των ανθρώπων;
Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στα πλαίσια του βιβλίου, ενώ παράλληλα θα προβληματιστούμε και θα αναρωτηθούμε όλοι οι αναγνώστες για το κατά πόσο τελικά στη ζωή λειτουργούμε και πράττουμε με βάση τις πραγματικές επιθυμίες μας.

 

Γειά σας , είμαι η Δήμητρα.
Είμαι στην ομάδα του ΜAXMAG από το 2020.
Υπερ-αναλύω (σχεδόν) τα πάντα και σκέφτομαι πολύ.
Τα βιβλία με διάλεξαν.. και δεν μπορώ να φανταστώ μια μέρα χωρίς αυτά.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Οι αδερφές Μπλου, μια διείσδυση στις οικογενειακές σχέσεις και στον εθισμό

Η Coco Mellors με το δεύτερο μυθιστόρημά της «Οι αδερφές Μπλου» δημιουργεί έναν κόσμο ατμοσφαιρικό…

Βιβλίο

Ο κακός Δημιουργός μας

Ιαλδαβαώθ, ο Δημιουργός των Γνωστικών. Πηγή: resizing.flixster.com Για τους γνωστικούς έχουμε ξαναμιλήσει αλλού. Η αξία…

Βιβλίο

«Ο Kηπουρός και ο θάνατος» του Georgi Gospodinov: Στον κήπο της απώλειας και της αποδοχής

Τέσσερα χρόνια μετά το «Χρονοκαταφύγιο» (Ίκαρος, 2021) ο βραβευμένος με Booker 2023, Georgi Gospodinov, επιστρέφει…

Βιβλίο

Η τέχνη του να ζεις χωρίς να κυνηγάς την τελειότητα: Μαρκ Μάνσον

Το βιβλίο του Μαρκ Μάνσον «The subtle art of not giving a f$ck» ή αλλιώς…

Βιβλίο

«Αδέσποτες Σκύλες»: Η γυναικεία εμπειρία στο μικροσκόπιο της Ντάλια δε λα Σέρδα

Το βιβλίο «Αδέσποτες Σκύλες» της Μεξικανής Ντάλια δε λα Σέρδα, αν και πρωτόλειο, κατάφερε να…

Βιβλίο

Πώς διαλέγω το επόμενο βιβλίο μου: το αιώνιο δίλημμα κάθε αναγνώστη

Το πώς διαλέγω το επόμενο βιβλίο μου είναι το αιώνιο δίλημμα κάθε αναγνώστη και αυτό…

Βιβλίο

Το κορίτσι του ημερολογίου: Η πρώτη επαφή με τον Sebastian Fitzek

Το νέο βιβλίο Το κορίτσι του ημερολογίου, του συγγραφέα φαινόμενο Sebastian Fitzek κυκλοφόρησε πρόσφατα από…